Mathijs Huis in 't Veld en Patrick Anthonissen

Mathijs Huis in ’t Veld en Patrick Anthonissen

Vier jaar geleden lanceerden wij onze eerste online marktplaats Zorgvoorelkaar.com met als missie om alle mensen in Nederland de zorg en aandacht te kunnen bieden die zij nodig hebben. Voor de liefhebbers, zie hier hoe de site er toen uitzag :-). Gedurende onze reis van de afgelopen jaren hebben we een hoop geleerd, veel nieuwe inzichten opgedaan en voor een aantal belangrijke keuzes gestaan. Een van de belangrijkste kruispunten was de afweging tussen één landelijke marktplaats of meerdere lokale marktplaatsen. Wij geloven sterk in de kracht en focus van één online community. Tegelijkertijd gaven belangrijke partners en klanten de feedback dat een lokale marktplaats beter aansluit bij de lokale wensen. De route die we zijn gaan volgen is er een die beiden combineert: we lanceren nu lokale online marktplaatsen welke in één groot landelijk netwerk aan elkaar gekoppeld zijn. Zo zorgen we nog steeds voor veel vraag en aanbod in één database, alleen sluiten we lokaal beter aan bij de couleur locale. En deze aanpak blijkt te werken: met onze lokale marktplaatsen bereiken we nog meer resultaat dan we al met Zorgvoorelkaar deden!

Een van de verklaringen hiervoor is dat we nu lokaal één online ingang voor alle vrijwillige inzet en burenhulp realiseren. Zo weet iedereen in Oosterhout dat je naar oosterhoutvoorelkaar.nl moet gaan als je iets voor een ander wilt doen. En of het nu vrijwilligerswerk bij een organisatie of een klusje voor een buurman is, dat bepaal je zelf. Hiermee zorgen we voor een sterkere groei van vraag en aanbod, wat uiteindelijk ook noodzakelijk is om meer matches te realiseren.

NLvoorelkaarslide4-bewerkt

Deze pivot (zoals het in start-up termen heet) heeft ook consequenties voor onze positionering. Hierbij zijn we tot de conclusie gekomen dat Zorgvoorelkaar als naam onvoldoende dekt wat we in de praktijk doen. Daarom hebben wij besloten om vanaf heden te gaan communiceren vanuit onze nieuwe naam NLvoorelkaar. NLvoorelkaar is hét landelijke netwerk van online marktplaatsen voor vrijwillige inzet en burenhulp. Voor klanten en partners heeft dit weinig consequenties. Zorgvoorelkaar.com blijft gewoon in de lucht en is nu samen met alle lokale marktplaatsen onderdeel van het NLvoorelkaar netwerk. Vanaf morgen nemen we de telefoon aan met NLvoorelkaar en onder deze nieuwe paraplu bouwen wij verder aan het grootste online netwerk van vrijwilligers in Nederland.

Voor gemeenten en welzijnsorganisaties hebben we een nieuwe website gelanceerd om hen daar nog beter te kunnen uitleggen wat de kracht van ons netwerk is. Neem gerust een kijkje op www.netwerkvoorelkaar.nl.

Op donderdag 8 oktober lanceren we NLvoorelkaar officieel tijdens onze Experience Day. Staat deze belangrijke dag voor klanten en relaties nog niet in je agenda, meld je dan snel aan want we hebben een beperkt aantal plaatsen. We hopen je daar te zien!

Take care,

Mathijs & Patrick

 

 

 

Geschreven door:

Anne van Roosmalen
Impact advies & Marketing

Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder