Yes! Goed nieuws voor iedereen met WW uitkering die  in between jobs lekker bezig wil blijven. Vanaf 1 januari 2019 wordt de regeling hierover verruimt:

  1. Bij bewonersbedrijven, sociale ondernemingen en organisaties met vrijwilligers, maar ook bij bedrijven met commerciële inkomsten kunnen mensen met een WW uitkering actief zijn als vrijwilliger.
  2. Ook bij organisaties zonder ANBI- en SBBI-status kunnen vrijwilligers actief worden.
Iets goeds doen voor een ander én jezelf wordt makkelijker!

Dat betekent dat je breder kunt gaan zoeken naar vrijwilligers klussen die echt bij jou passen. Én waar je wat aan hebt op je CV! Vervul bijvoorbeeld de wens van een ziek kind voor Make-a-wish, leer besturen in een duurzaamheidsclub, pak een marketing project op voor een lokaal goed doel of stort je op de social media. Deze, en nog 24.645 andere klussen, vind je nu op ons platform.

Meer weten over deze regeling? Bekijk het officiële bericht in de Staatscourant.

Geschreven door:

Anne van Roosmalen
Impact advies & Marketing

Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder