Weet jij hoe jouw bedrijf duurzame sociale impact kan maken op een manier die écht bij jullie past? Wil je ervaren hoe verrassend, inspirerend én makkelijk iets terugdoen kan zijn? Laat je inspireren door de MVO acties van Ben&Jerry’s, Coty en Van Iersel Luchtman Advocaten.

Cool f(l)avour

Ben&Jerry’s geeft terug aan hometown Rotterdam. Uiteraard op hun eigen unieke manier: met Gers bakkie Roffa, een ijsje speciaal voor Rotterdam. Het ijsje werd onder het credo ‘Samen sterk voor 010’ gekoppeld aan Rotterdammersvoorelkaar, een van de vrijwilligersplatformen van NLvoorelkaar. Een jaar vol spectaculaire acties volgden. Van een heus do-good studententriviant, vrijwilligersvacatures voor ijsproevers , een spectaculair billboard op de Maasboulevard en de You’ve been n’ice awards tot smakelijke lanceringen door de hele stad. Het resultaat: een enorm bereik en duizenden Rotterdammers die zich voor elkaar inzetten. Cool f(l)avour van Ben&Jerry’s!

Geïnspireerd maar heb je nou net geen cool ijsje meer op de plank liggen (ligt ie er wel: snel terug in het vriesvak!)? Begin klein maar krachtig. Doneer een communicatie kanaal voor het goede doel! Zoals een artikel over (de impact van) vrijwillige inzet in een nieuwsbrief, intranet artikel of social media post. Binnen 2 uur kun je zo al de social impact van jouw bedrijf verdubbelen!

Social impact verdubbelen binnen 2 uur: doneer een communicatie kanaal!

Beauty maakt impact

Beauty business COTY zet waar ze goed in zijn, in voor goed. Samen met Coty organiseerden we de allereerste Coty Charity Day: honderd medewerkers, verspreid over 2 landen en 18 locaties gingen op één dag aan de slag met hun passie.

De COTY stylisten ging bijvoorbeeld naar het Sophia kinderziekenhuis om patiëntjes én hun ouders in de watten te leggen. De make-overs bleken een onvergetelijke break voor iedereen – kinderen, ouders én de stylisten zelf.

Wil jij ook goed doen en een geweldige tijd hebben? Lees hier meer over de maatschappelijke teamuitjes die we organiseren!

Goed doen wordt nog beter met jouw expertise!

AVG advies

Van Iersel Luchtman Advocaten gaat nog een stapje verder. Zij zetten hun diensten in voor maatschappelijke organisaties!

Zo adviseren zij ons over de implementatie van de richtlijnen van de AVG. Hierdoor kunnen wij én onze lokale partners veilig en rechtsmatig impact blijven maken door het koppelen van vrijwillige vraag en aanbod.

Zelf maatschappelijk verantwoord ondernemen

Geïnspireerd door deze blog en wil je ook iets terugdoen voor de maatschappij? Laat het ons weten als we je ergens mee kunnen helpen. Advies is uiteraard ook  pro bono ;-).

Geschreven door:

Anne van Roosmalen
Impact advies & Marketing

Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder