Super trots: de afgelopen maanden ontwikkelden we samen met recruitmentspecialist YoungCapital een speciaal vrijwilligerswerkplatform en app voor jongeren! Iets betekenen voor de maatschappij én werken aan je CV zijn op deze manier letterlijk binnen handbereik voor alle werkzoekende jongeren in Nederland.

Goed voor de wereld én jezelf

Via de website, de bijbehorende app en een speciale do-good test worden werkzoekende jongeren slim gematched aan vrijwilligerswerk dat past bij hun talent en vaardigheden. Werkzoekende jongeren kunnen zo makkelijker dan ooit hun talent óók vrijwillig in te zetten voor de maatschappij.

Het vrijwilligerswerk levert de jongeren naast de ervaring, persoonlijke groei ook een mooi CV op. “Jongeren aan het werk helpen is al mooi, maar met deze samenwerking kunnen we echt iets teruggeven aan Nederland”, zegt Hugo de Koning, oprichter van YoungCapital.

Ruim 23.000 mensen en maatschappelijke organisaties zijn op zoek naar hulp op vrijwilligersplatform NLvoorelkaar. De Koning: “Jaarlijks melden 350.000 jongeren zich bij YoungCapital aan om betaald werk te doen. Als er 1% van hen gemotiveerd wordt om (ook) onbetaald werk te gaan doen in de vorm van vrijwilligerswerk, worden er al duizenden mensen geholpen. Daarnaast moedigen wij onze eigen medewerkers natuurlijk ook aan om zich in te zetten voor maatschappelijk belang”.

"Zo kunnen we echt wat teruggeven aan de maatschappij"
Hugo de Koning - Oprichter YoungCapital

Unieke samenwerking

Deze vorm van samenwerking tussen een recruitmentspecialist en een vrijwilligersplatform is uniek in Nederland. NLvoorelkaar directeur Jeroen de Punder: “Jongeren willen graag impact maken. Maar vrijwilligerswerk moet wel passen in hun leven. Dat betekent dat er een goede match moet zijn met hun passie, talent en beschikbare tijd. YoungCapital weet als geen ander wat jongeren belangrijk vinden. Samen met onze slimme matchingstechniek en het grootste aanbod vrijwilligerswerk is dit een gouden combinatie om sociale impact te realiseren.’’

"Deze unieke samenwerking heeft een enorme sociale potentie"
Jeroen de Punder - Directeur NLvoorelkaar

Doing good – generatie Z style

Misschien geldt het wel voor ons allemaal, maar zeker voor generatie Z: doing good is belangrijk, maar het moet wel passen. Flexibiliteit, diversiteit, gemak en een beetje inspiratie is dus enorm belangrijk.

Naast een speciaal platformapp en do-good test, worden jongeren bij inschrijving op YoungCapital gewezen op de mogelijkheid hun vaardigheden en kennis ook probono in te zetten voor de maatschappij. Ook worden er speciale vrijwilligerswerkvacatures tussen de normale vacatures getoond én krijgt iedereen die heeft gevrijwilligd een ticket voor een uniek event in de Ahoy (Young Impact Celebration). Impact maken was nog nooit zo makkelijk!

Over YoungCapital


YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen. Als digital natives jagen ze vernieuwing aan bij organisaties. Jongeren zijn daarmee het groeikapitaal dat elk bedrijf nodig heeft. YoungCapital doet er alles aan om het beste naar boven te halen bij jongeren én bij bedrijven. Zodat ze elkaar blijven stimuleren tot groei.

Zelf ook the next step zetten?


Geïnspireerd door YoungCapital, de manier dat zij iets terugdoen voor de maatschappij of ben je zelf op zoek naar een manier om jouw MVO beleid uit te oefenen? Neem contact met ons op, je bent altijd welkom voor een kop koffie in Breda!

Geschreven door:

Jeroen de Punder
Directeur Social Care Network

Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder