Iets goeds doen wordt een heel stuk makkelijker met onze nieuwe vrijwilligerswerk kalender. Vind vrijwilligerswerk in jouw buurt, wanneer het jou uitkomt, zonder verplichtingen. Benieuwd wat jij volgende week vrijdag kunt doen? 

Wetenschappelijk onderzoek en ons eigen onderzoek onder 7.000 platformdeelnemers zijn het telkens unaniem eens. Ja, iedereen doet graag iets voor een ander. Maar het moet wel bij je agenda passen. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Het resultaat: een flexibele vrijwilligerswerk kalender waar je met dank aan al onze partners nu al op 350 plekken in Nederland flexibel en vrijblijvend iets goeds kunt doen voor iemand, wanneer jou dat uitkomt!

Hoe het werkt

Het is heel simpel. Zoek in onze online kalender een activiteit die je aanspreekt door een regio, datum(range), tijdsinvestering, categorie of zoekwoord te kiezen. Stuur een bericht om te laten weten dat je meedoet, spreek per mail/app af en ga aan de slag. En herhaal wanneer het leuk was én je tijd hebt!

Kriebelt het nu al? Ter inspiratie twee activiteiten die je NU (13 november 2019) al kunt gaan doen:

Brievenbusgeluk
Collecte voor het GehandicapteKind

(klik op de afbeelding voor meer informatie)

Jouw activiteit op de kalender?

Heb jij een event, eenmalige activiteit, project of vacature met begin- en einddatum? Vergroot je bereik en de kans op een geschikte vrijwilliger door ‘m (ook) op onze kalender te plaatsen. Dat is gratis en heel eenvoudig: plaats jouw activiteit waarbij je de begin- en eventueel einddatum invult. Jouw activiteit verschijnt automatisch op de kalender van NLvoorelkaar en waar passend ook op onze aangesloten platformen (op dit moment 48). Wij zetten je vraag ook per e-mail door naar vrijwilligers die passen (op basis van locatie, beschikbaarheid en interesse). Jij hoeft alleen nog maar te reageren op geïnteresseerden en zorgen voor een warm welkom.

Tip: ook vrijwilligersvacatures waar je elke week iemand nodig hebt, kun je makkelijk ‘omdenken’ naar eenmalige activiteiten. Creëer bijvoorbeeld een ‘pool’ van geïnteresseerde vrijwilligers die onderling kiezen welke week zij voor hun rekening nemen. Nieuwe vrijwilligers in de pool kunnen worden ingewerkt door de anderen door een keer mee te lopen. Zo kun je meeliften op de trend van flexibel vrijwilligerswerk, jonge(re) vrijwilligers vinden en toch dezelfde activiteiten blijven organiseren.

Heel veel succes!

Geschreven door:

Mandy van Riel
Product Owner

Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder