Vanaf 23 september 2020 moet elke website en app digitoegankelijk zijn. Zo wordt het voor miljoenen Nederlanders met een functiebeperking (zoals dyslectici, kleurenblinden, slechtzienden, blinden, slechthorende, doven en mensen met een cognitieve of motorische beperking) mogelijk om óók van jouw site of app gebruik te maken.

Tijd dus om hier mee aan de slag gaan! Maar wat houdt digitale toegankelijkheid precies in? Aan welk digitoegankelijkheidsniveau moet een vrijwilligersplatform, vrijwilligersvacaturebank of website in het sociale domein voldoen? Hoe check je waar je nu staat? Wanneer voldoe je precies? En hoe borg je de digitoegankelijkheid?

In dit whitepaper vind je een handig 5-stappenplan in normale taal waarmee je in no-time digitoegankelijk bent. De duidelijke checklists zijn gebaseerd op de website(s) van de overheid en W3. Die info is ironisch genoeg helemaal niet zo toegankelijk om te lezen, dat bleek wel toen we onze 65 platformen digitoegankelijk maakten ;-). Om jullie dezelfde uitdaging te besparen, delen we graag onze kennis in dit whitepaper.

Heel veel succes!

Download de whitepaper: Digitoegankelijk in 5 stappen

Geen zorgen - NLvoorelkaar is 100% AVG proof. We sturen je alleen de door jou aangevraagde whitepaper en gebruiken je gegevens verder niet.

Contact

Wil je dit document delen met collega’s of jouw netwerk? Doen! Daar worden we allemaal inclus(l)iever van.

Vragen, ideeën of gewoon even doorpraten over dit onderwerp?  Stuur een berichtje op Linkedin, of neem hier contact met ons op. Tot snel!

Geschreven door:

Anne van Roosmalen
Impact advies & Marketing

Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder