Twee keer hoog bezoek in een jaar, een kroon op ons werk! Precies een jaar na een digibezoek van Koningin Máxima, vereerde Koning Willem-Alexander ons met een virtueel werkbezoek. Uniek zo in één jaar, maar dat was dit jaar dan ook voor NLvoorelkaar. We maakten 100.000 (coronahulp)matches en tienduizenden nieuwe helpers meldden zich aan.

Over die mooie resultaten van afgelopen jaar wilde Zijne Majesteit graag meer weten. Maar geen presentatie, de Koning wilde graag echt in gesprek. ‘’En dat was prachtig!”- aldus onze directeur Jeroen de Punder. ‘“Dit werkbezoek is een enorme erkenning voor alle Nederlanders die zich via ons platform inzetten voor elkaar, onze partners en ons team.’’

Taalmaatjes, nieuwe energie en balkonconcerten

Het liefst waren we met de Koning, het hele team van NLvoorelkaar, onze partners én ervaringsdeskundigen (gematchte vrijwilligers, organisaties en hulpvragers) om de tafel gaan zitten. Helaas zou dat met ondertussen meer dan 150.000 deelnemers verdeeld over 65 platformen en 60 partners in tijden van corona iets te druk worden (maar misschien toch anders ook wel). Gelukkig stonden er een aantal van hen wel te popelen om online mee te doen.

Zo sloten Selita, Alan en Monique van vrijwilligersorganisatie Club Goud aan. Selita is het perfecte voorbeeld van hoe helpen je happy maakt. Zij vertelde hoe ze haar leven opnieuw vormgaf met perfect passend vrijwilligerswerk. Vervolgens vertelde Alan, een Syrische vluchteling, in bijna perfect Nederlands en met een big smile op zijn gezicht aan de Koning hoe hij heel gemakkelijk via NLvoorelkaar niet één, maar twee taalmaatjes vond. Maar ook Monique van Club Goud deelde maar al te graag hun fantastische ervaring met het organiseren van balkonconcerten voor ouderen tijdens de eerste golf. Via het platform vond zij binnen één dag maar liefst 120 vrijwilligers om dit waar te maken!

De Koning naar het Westland

Succesverhalen over impact maken delen wij maar al te graag. Daarom schoven ook twee medewerkers van Young Capital en De Volksbank aan. De Volksbank lanceerde vorige week hun vrijwilligersplatform om alle werknemers in actie te laten komen binnen hun missie en visie. Ook Young Capital motiveert dagelijks de 7,5 miljoen mensen uit hun database om eens iets goeds te doen. Tot slot vertelde Sofie namens Westlandvoorelkaar hoe zij met behulp van een platform, de vrijwillige inzet in de regio faciliteren. Grappend sloot ze af met het dat wanneer Zijne Majesteit hier meer over wil weten, hij altijd  welkom is om een keer langs te komen in het Westland.

Nederlanders zijn net bruistabletten

De tijd vloog voorbij.. maar voor de wetenschap maakte de Koning graag nog wat tijd vrij. Gelukkig maar, want de wetenschap achter vrijwillige inzet is waar Lucas Meijs, hoogleraar Volunteering, Civil Society and Businesses aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University, uren over kan praten. Hij beantwoorde vragen over het onbenut potentieel in Nederland, vertelde over het grote vrijwilligerswerkonderzoek wat al 5 jaar in samenwerking met NLvoorelkaar gehouden wordt  en vertaalde de wetenschappelijke inzichten in praktische kennis  “Nederlanders zijn net bruistabletten” (huh wat? Kijk snel de video hieronder). Hij sloot af met de vraag: ‘als je hoort hoe blij het je maakt, waarom zou je dan niet naar het platform van NLvoorelkaar komen?’

Gelukkig hebben we de beelden nog

Het liefst hadden we alle gesprekken laten zien maar ja, dan is het geen compilatie meer ;-). Om je een gevoel te geven, zo gaat  een virtueel bezoek van Koning Willem-Alexander:  Wij vonden het in ieder geval een grote eer.

Tot snel!

Na een ontzettend inspirerend uur sloot de Koning af met succes, blijf gezond en tot ziens. Als het aan Jeroen de Punder ligt hoeft het niet lang te duren voordat we elkaar weer spreken. Hij bood de Koning aan om op de virtuele weg naar Eindhoven met Koningsdag dit jaar een bakje koffie in Breda te komen doen. We hopen dat hij onze organisatie in de toekomst nog eens weet te vinden.

Virtueel kopje koffie

Wil jij ook meer weten over wat we afgelopen jaar bereikt hebben, mee bezig zijn of voor jou kunnen betekenen? Dan drinken we natuurlijk ook graag een virtueel kopje koffie met jou. Stuur ons een bericht.

Geschreven door:


Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder