Nederlanders willen massaal vluchtelingen uit Oekraïne helpen. Er zijn ontzettend veel acties en initiatieven, echter ontbreekt nu vaak nog het overzicht. Om dit probleem op te lossen hebben wij voor elke gemeente in Nederland een speciaal actieplatform gebouwd dat jij in jouw gemeente direct kunt inzetten.

Het actieplatform is gratis beschikbaar via NLvoorelkaar/oekrainehulp-naam-gemeente, bijvoorbeeld www.nlvoorelkaar.nl/oekrainehulp-zwolle. Aanmelden is niet nodig. Ook is er een toolkit beschikbaar om gemeenten te helpen hun inwoners en maatschappelijk netwerk te informeren over het bestaan van het lokale actieplatform. Deze bevat o.a. een voorbeeldmail en templates voor social media posts. Deze toolkit is hieronder te downloaden. 

Zorg ervoor dat jouw gemeente is voorbereid op een toename aan hulpvragen. Bekijk jullie lokale actieplatform en roep inwoners en het maatschappelijk netwerk uit je gemeente op om het te gebruiken. 

INHOUD TOOLKIT

  • Template mail naar maatschappelijke organisaties
  • Template mail naar vrijwilligers
  • Drie social media posts
  • Extra beeldmateriaal

Toolkit downloaden

Geschreven door:

Monic Arts
Marketing en Contentspecialist

Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder