Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee volgen we jouw internetgedrag binnen onze site. Zo kunnen we o.a. jouw bezoek aan de website makkelijker maken, persoonlijkere advertenties tonen en kun jij informatie delen op social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten

IMPACT adviseur

Vacature: Account manager / IMPACT Adviseur

Get ready for impact!

Je gaat werken bij Social Care Network, een social enterprise met een missie! Met 55 digitale platformen/marktplaatsen verbinden wij op een vernieuwende manier vraag en aanbod van vrijwillige inzet. Ons bekendste platform heet ‘NLvoorelkaar’, het grootste platform (150.000 deelnemers) in Nederland waarop wereldverbeteraars in contact worden gebracht met particulieren en organisaties die hulp kunnen gebruiken. Op een leuk kantoor nabij station en centrum Breda creëren we met een mooi team van 14 elke minuut van de dag meer impact. Wij maken doing good makkelijk, inspirerend voor jong en oud en voor iedereen toegankelijk!

We groeien hard! Met 54 gemeenten, diverse (grote) bedrijven en bijna 10.000 maatschappelijke organisaties als klant hebben we een account manager (IMPACT adviseur) nodig om deze groei in goede banen te leiden.

Wat is een IMPACT adviseur?

Onze IMPACT adviseurs zijn het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Wij spreken liever over onze partners, want partners helpen en versterken elkaar in het nastreven van hun doel. Ons doel: zorgen dat iedereen de hulp krijgt die hij/zij nodig heeft. Als IMPACT adviseur ben jij niet alleen het gezicht van NLvoorelkaar voor onze partners maar ben jij in staat duurzame relaties op te bouwen en te onderhouden. Onze partners zijn erg divers. Van welzijnsorganisaties, tot vrijwilligerscentrales en van gemeentes tot het bedrijfsleven.

Als IMPACT adviseur heb je als missie om klanten te helpen hun doel te bereiken: het realiseren van matches door online technieken naadloos aan te laten sluiten op bestaande “offline” methodieken zoals persoonlijke matching en andersom.  Maar ook door het adviseren wat de juiste communicatiekanalen zijn om verschillende doelgroepen te bereiken en door het aangaan van lokale samenwerkingen. Onze partners kennen het lokale netwerk en hebben de ervaring en mogelijkheden voor persoonlijke bemiddeling zoals een fysiek steunpunt en het draaien van spreekuren. Wij hebben de kennis op het technische/ digitale gebied, de ervaring van een landelijk platform en ruime kennis en kunde op het gebied van (online) marketing en communicatie. Wederzijdse verwachtingen moeten helder zijn en de mogelijkheden (van het platform) bekend om te zorgen dat landelijk en lokaal elkaar kunnen versterken en de doelstellingen gehaald worden. De IMPACT adviseur speelt hier een grote rol in.

In de gemeente Rotterdam hebben we een veel bredere en daarmee een unieke opdracht. We zijn niet alleen verantwoordelijk voor het leveren van onze kennis en technologie maar hebben daarnaast ook de opdracht gekregen om (samen met de gemeente) het aantal matches op het lokale platform www.rotterdammersvoorelkaar.nl te laten groeien. Dat doen we o.a. door zelf het netwerk op te bouwen van alle partijen en inwoners in Rotterdam die vrijwilligers nodig hebben of die hulp aan kunnen bieden.

Nieuwe doelgroepen worden bereikt door samenwerking met organisaties uit diverse sectoren aan te gaan. Als IMPACT adviseur ben je aanspreekpunt voor onze opdrachtgever, de Gemeente Rotterdam, maar ook voor het netwerk van maatschappelijke organisaties in Rotterdam.

Wat ga je doen?

Als  IMPACT adviseur, Rotterdam en daarbuiten, vind je het uitdagend om je je bezig te houden met zowel strategische als hands-on activiteiten, waaronder:

 • Communicatie met klanten (zowel op operationeel niveau als met de bestuurders en beleidsmedewerkers) middels face-to-face contact, telefoon en (zelf samen te stellen) nieuwsbrieven. Jij weet wat er bij klanten speelt en wat ze nodig hebben.
 • Creëren van uitwisseling tussen klanten o.a. door het organiseren van een halfjaarlijks event, de IMPACT Exchange.
 •  Monitoren van resultaten en opvolgen hiervan.
 • Geven van presentaties, trainingen en workshops m.b.t. vrijwilligerswerk, de techniek van ons matchingsplatform of aanverwante onderwerpen;
 • Uitrollen van campagnes in samenwerking met collega’s van marketing en communicatie;
 • Signaleren van kansen en uitdagingen en deze oppakken in samenwerking met collega’s van business development;
 • Uitbreiden en verbeteren van onze online documentatie met vele handleidingen, voorbeelden en stappenplannen, waarmee we klanten in staat stellen om zelfstandig uitleg en inspiratie te vinden over de techniek van het platform en de implementatie ervan. Je ziet en bepaalt zelf wat er opgepakt moet worden op basis van jouw contact met klanten.

Belangrijke (karakter)eigenschappen

 • Communicatief zeer goed in woord en geschrift
 • Klantgericht
 • Proactief
 • Creatief
 • In je element als je veel ballen in de lucht mag houden
 • Zelfstandig
 • Sociaal hart
 • Ervaring met gemeenten en/of maatschappelijke organisaties (zorg, welzijn, vrijwilligers) is een pré

 

Wat hebben we jou te bieden?

 • 32-40 uur per week
 • Aanstelling voor 6 maanden, uiteraard verlengen we dit graag als we een match hebben!
 • Naast een marktconform salaris bieden wij vooral ook de kans om een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke impact.
 • Ons team werkt op dinsdagen altijd samen in Breda, de rest van de week ben je op pad, werk je thuis, of in Breda/Rotterdam.

 

Ben jij dit?

Herken jij jezelf in dit profiel, gaat je sociale hart sneller kloppen en voel je het enthousiasme door je lijf stromen? Houd je van veel eigen verantwoordelijkheden en daarmee ook veel inbreng en mogelijkheden je talenten in te zetten? Laat het ons dan weten en stuur je CV en motivatie naar hr@nlvoorelkaar.nl t.n.v. Astrid.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.