Bereik, inspireer én activeer iedereen om iets moois voor een ander of de samenleving te betekenen. Vind het wiel niet opnieuw uit en maakt gebruik van onze ruime kennis en ervaring!

Verrassende en duurzame activatie

Naamsbekendheid

Om het platform te gebruiken, moet je wel weten dat het bestaat ;). Het creëren van naamsbekendheid is daarom heel belangrijk, zeker in het eerste jaar. We helpen je met een communicatieplan, “toolbox” met meer dan 200 voorbeelden en allerlei promomateriaal. Voor Rotterdammersvoorelkaar maakten we deze lanceringsvideo.

Elk kwartaal een kant en klare campagne

Elk kwartaal denken we een complete marketing en communicatie campagne uit. Verrassend, actueel en gericht op het creëren van meer bereik en awareness voor jouw platform. Zoals de ludieke ‘je bent niet in je eendje’ actie tegen eenzaamheid.

Online marketing

Bereik nieuwe doelgroepen die met traditionele communicatie uitingen moeilijk bereikbaar zijn. Zo zorgen we ervoor dat je platform binnen een jaar bij Google bovenaan staat. Belangrijk, want dit levert meer dan een half miljoen bezoekers per jaar op! Daarnaast zetten we duurzame advertenties in op relevante social media kanalen.

Landelijke aandacht voor vrijwillige inzet

Vanuit NLvoorelkaar creëren we landelijke aandacht voor het belang van vrijwillige inzet. We verschijnen regelmatig in de media en werken samen met verrassende partners zoals bijvoorbeeld Ben & Jerry’s, Young Impact en datingsite Pepper.

Omdat alle voorelkaar platformen verbonden zijn, profiteren we allemaal van de extra aandacht voor vrijwilligerswerk!

Best practice: gemeente Rotterdam

In 2016 hebben we middels een aanbesteding hét vrijwilligersplatform van Rotterdam mogen bouwen. Zodoende startte Rotterdammersvoorelkaar. We lanceerden met een inspirerende kick-off voor professionals in elke deelgemeente en verlegden onze focus daarna op elke Rotterdammer met events, outdoor campagnes en PR acties.

De samenwerking met Ben & Jerry’s heeft veel aandacht gekregen in en om Rotterdam: resulterend in meer dan drie keer zoveel vrijwilligers als normaal! Vrijwilligerswerk bleek nog nooit zo n’ice… De beste vrijwilligersorganisaties, actiefste doing good studentenvereningingen en bedrijven van Rotterdam konden allemaal het speciale ijsje Gers Bakkie Roffa winnen met hun vrijwilligersacties!

Meer activatie zonder extra middelen

Wil je ook iedereen inspireren iets moois voor elkaar te betekenen maar weet je niet waar je moet beginnen? Of zijn kennis, vaardigheden, tijd of geld een belemmering? Ook daar hebben we aan gedacht! Lees verder over onze ondersteunende dienstverlening en ontdek hoe we je hiermee kunnen helpen.