Zorg dat mensen meer voor elkaar kunnen betekenen en verbindt alle mooie (burger) initiatieven in jouw omgeving. Zet the next step met een flexibel, laagdrempelig en duurzaam matchingsplatform, training en ondersteuning van NLvoorelkaar.

Betrokken buurt: gezellig en gezond

Vind jij het ook belangrijk dat mensen in dorpen en wijken elkaar weten te vinden? Een praatje maken, samen iets ondernemen of iets kleins voor elkaar betekenen? Een actieve en betrokken buurt bruist! Naast gezelligheid betekent betrokkenheid ook meer zorg voor elkaar. En dat voorkomt dan weer eenzaamheid, een tekort aan vrijwilligers of hoge zorgkosten.

"We ontdekten dat NLvoorelkaar de sociale cohesie van een buurt vergroot"
Minouche Besters - STIPO

Eigen bewonersinitiatief

Iedereen wil wel een fijne leefomgeving dus het is niet gek dat er veel inwoners een burgerinitiatief of bewonersinitiatief starten. Bijvoorbeeld om vraag en aanbod te verbinden en elkaar te ontmoeten. Veel initiatieven maken vanuit passie een vliegende start maar lopen later vast. Wij kunnen helpen met veel voorkomende uitdagingen zoals:

  • Bekendheid vergroten
  • Gebruikers ondersteunen en activeren
  • Veiligheid borgen
  • Voldoen aan wet en regelgeving (AVG!)
  • Versnippering tegengaan
  • Duurzaamheid en financiële (on)afhankelijkheid

Onze aanpak

Intelligent, flexibel & compleet platform

Ons platform verbindt proactief álle vraag en aanbod in de buurt en is gemakkelijk zelf te beheren >

Persoonlijke begeleiding en support

Met onze servicedesk, kennisbank, persoonlijke begeleiding en training groeit zowel het platform, deelnemers en jouw initiatief >

Groei en activatie

We helpen je met activerende campagnes meer deelnemers te werven en te activeren >

Samen leren

Met NLvoorelkaar sluit je aan op een succesvol landelijk netwerk van lokale sites voor vraag en aanbod van vrijwillige inzet en burenhulp >

Casus: burgerinitiatief Overbetuwe

In 2015 benaderden een aantal geweldige mensen uit gemeente Overbetuwe ons met een vraag: kunnen wij hun burgerinitiatief ondersteunen met techniek en advies? Gedreven vanuit persoonlijke ervaring en idealen wensten zij iedereen in de gemeente meer aandacht en zorg voor elkaar toe.

Een paar maanden was het zover: de lancering van Overbetuwevoorelkaar.nl, het allereerste hulpplatform in Nederland voor én door buurtbewoners. Een inspirerend voorbeeld van een succesvolle participatie samenleving!

Meer over dit initiatief, de uitdagingen en geleerde lessen lees je in dit blog.

Volgende stap

Is jouw idee of initiatief klaar voor de volgende stap? Wil jij ook steeds meer mensen blij maken door ze met elkaar te verbinden? Of heb je een uitdaging waar je een slimme (online) oplossing voor zoekt?

Neem dan contact met ons op, je bent altijd welkom voor een kopje koffie op ons kantoor!

Neem contact op met Anne