Coronahulp verzameld

De tweede golf is opnieuw een flinke klap voor ouderen en kwetsbare mensen. Zij hebben het zwaar nu de maatregelen opnieuw aangescherpt zijn. Maar ook de zorg kan wel wat extra handen gebruiken.

Op NLvoorelkaar verzamelen we alle coronahulp vraag & aanbod op één plek. Zo voorkomen we versnippering en maken we de kans het grootst op een goede (en veilige!) match. Er doen al 150.000 mensen mee. Wil je ook helpen of heb jij iets nodig? Ontdek het op NLvoorelkaar.

Coronahulp met bedrijf of organisatie

Ook bedrijven en organisaties hebben het nu niet makkelijk. Des te geweldig dat we bij NLvoorelkaar merken dat zij zich juist nu willen inzetten voor onze samenleving! Soms omdat ze dit graag voor medewerkers faciliteren, soms omdat er meer tijd is door thuiswerken, er even geen werk is of omdat dit natuurlijk hét moment is om de MVO of CSR plannen in de praktijk te brengen.

Er zijn veel bedrijven en organisaties die ons vragen wat ze kunnen doen. Daarom hebben we deze pagina gemaakt. Om bedrijven en organisaties op weg te helpen, en te inspireren.

Want misschien herken je dit dilemma wel: hoe zet je jouw idee om in echte impact, juist waar dat het hardst nodig is? En natuurlijk wil je ook:

  • flexibel blijven als organisatie, het zijn tenslotte onzekere tijden.
  • dat medewerkers veilig (coronaproof) kunnen helpen.
  • het verschil maken op een manier die past bij jouw organisatie en medewerkers.

Er zijn heel veel manieren waarop je echt het verschil kunt maken op een manier die past bij jouw organisatie. Hieronder vind je een aantal ideeën die je op weg helpen.

Coronahulp opties

Een lijstje met opties, gesorteerd van makkelijk tot meer impact. Zit er iets voor jouw organisatie bij? Wij zijn dol op impact maken dus wil je liever even met ons sparren over eigen ideeën, andere opties of hoe je dit kunt doorvertalen naar jouw organisatie, neem dan gerust even contact met ons op.

1. Extra handen voor de zorg

Door Corona is de druk op zorgorganisaties zoals ziekenhuizen en ouderenzorg enorm. Het aantal mensen met Corona blijft groot, ook onder het personeel van de zorgorganisaties zelf. Daardoor wordt het steeds moeilijker om voldoende goede zorg te kunnen bieden.Help mee door de zorg te ondersteunen daar waar de personele nood het hoogst is. Dit kan mét zorgdiploma en zonder. Meer info en aanmelden kan op de website van Extra handen voor de Zorg.

2. Samen iets doen: actie of challenge

Wil je je liever als organisatie of bedrijf samen in actie komen? Ook dat kan coronaproof. Schrijf bijvoorbeeld net zoals Young Capital postkaartjes voor eenzame ouderen en breng ze naar de verzorgingstehuizen in de buurt of stuur ze naar NLvoorelkaar, dan zorgen wij dat ze goed terechtkomen. Op NLvoorelkaar vind je hier alle challenges verzameld. 

Je kunt ook je eigen challenge of actie opzetten. Zo stuurt Van Haren al hun online orders een NLvoorelkaar flyer mee, zodat klanten weten waar ze hulp kunnen vragen of aanbieden. Qontent Matters doneerde een filmpje aan NLvoorelkaar om Nederland te inspireren iets voor elkaar te doen. Waar zijn jullie goed in of zit jullie kracht? We denken graag mee hoe je dit om kunt zetten in een actie of challenge voor Nederland.

3. Keuzevrijheid: verwijs naar NLvoorelkaar

Vind je het belangrijk dat elke medewerker zelf kan kiezen waar hij of zij bij wil helpen? Maar wil je het wel coronaproof, flexibel en dicht bij huis (of zelfs in huis) houden? Verwijs dan door naar NLvoorelkaar.nl. Hier vind je alle coronahulpvragen verzameld, van alle maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties, goede doelen én mensen die zelfstandig hulp vragen.

Plaats het hulpaanbod van jouw organisatie of die van een medewerker en wordt gematched met de nieuwste hulpvragen. Of ontdek met de handige filters snel iets dat past: in je buurt, online of met een bepaalde tijdsinvestering. De hulpvragen zijn nooit ouder dan 6 weken en coronaproof.

Deze optie kun je ook nog na corona gebruiken dus is lekker duurzaam! Zet het dus gerust om intranet, in je nieuwsbrieven of op je website, zoals Shell bijvoorbeeld doet.

4. Eigen landingspagina op NLvoorelkaar

Roep je collega’s, vrienden of jouw netwerk op om mee te helpen op jouw eigen gepersonaliseerde actiepagina, net zoals o.a. Vitesse. Dat biedt dezelfde opties als optie 2 maar dan net wat persoonlijker. Je kunt hier laten zien waar jij als organisatie voor staat, wat er kan en hoe het bij jullie werkt.

Het is ook mogelijk om een preselectie te maken van de coronahulp of hulpvragen die je aanbiedt. Willen jullie je bijvoorbeeld alleen voor jongeren inzetten? Of voor online activiteiten? Of flexibel vrijwilligerswerk?

Het maken en onderhouden van de landingspagina kost ons ongeveer een à twee uur. Dit hangt ook af van de wensen ;). We vragen daarom een optionele kleine bijdrage. Hoeveel dat is, bepaal je zelf. Interesse? Stuur Anne een mailtje (anne@nlvoorelkaar.nl) met:

  • de url: www.nlvoorelkaar.nl/……
  • de introductie tekst voor jouw pagina
  • een logo (liefst png)
  • of je alle hulpvragen wil tonen of een preselectie (en zo ja: wat)
  • optioneel: een mooie bannerfoto

5. Eigen actieplatform

Wil je meer actie(platform)? Dan kunnen we een customized coronahulpactieplatform voor je regelen. Een voorbeeldje: https://feyenoordvoorelkaar.nl/ . Een eigen platform is qua look & feel en content helemaal aan te passen naar jouw wensen. Klik maar eens rond op Feyenoordvoorelkaar, dan zie je het vanzelf.

Het opzetten en onderhouden van dit actieplatform vraagt wat meer werk van ons, dus ook hier vragen we een vrijwillige bijdrage voor tussen de €2.000 (kosten die wij moeten maken) en €5.000 euro (vergoeding voor onderhoud, beheer, helpdesk, screening etc voor de komende maanden). Meer weten? Neem even contact met ons op! 

Eigen impact platform

Er komt gelukkig ook weer een coro-na tijd. Ook dan zijn er handige handjes en knappe hoofden nodig. Zo is ruim de helft van alle Nederlanders regelmatig eenzaam en daar de helft weer van ernstig eenzaam. En dat is nou bijvoorbeeld één van de dingen die we samen kunnen oplossen. Maar dat geldt ook voor het klimaat, de polarisatie in onze samenleving, het bieden van gelijke kansen aan iedereen etc.

We helpen diverse organisaties en bedrijven hun impact doelen en dromen te verwezenlijken met een eigen platform én app voor vrijwillige inzet. Bijvoorbeeld YoungCapital. Vind het wiel (daarmee bedoelen we het platform, de app maar vooral ook de implementatie methodiek die iedereen rete-enthousiast gaat maken om bij te dragen!) niet opnieuw uit en spar met ons voor tips, trics en de mogelijkheden. Dan vertellen we je ook wat meer over de kosten, want die hangen samen met de hoeveelheid impact die je wil realiseren + hoeveel we voor jou uit handen nemen. Neem contact op met Anne of Sander voor een digitale kop koffie, demo of sparsessie!