Vacature: Director of Growth

Selling our doing good software to companies and other countries.
We’re looking for that purpose-driven impact maker to start the evolution of doing good in Europe with us. Care to join?

For English click here

Waar we aan bouwen

Social Care Network maakt goed doen, makkelijk. Dat doen we door ieders tijd en talent slim te koppelen aan maatschappelijke uitdagingen én hulpvragen van mensen in je buurt. Onze unieke platformen en activatiecampagnes realiseerden afgelopen jaar ruim 120.000 matches, goed voor meer dan 1 miljoen uur vrijwillige hulp en impact. Hiermee zijn we één van de meest succesvolle en financieel gezonde social impactorganisaties van Nederland, met ons boegbeeld NLvoorelkaar als het grootste vrijwilligersplatform van Nederland (en waarschijnlijk ook Europa!).

10 jaar geleden zijn we gestart met een simpele overtuiging: iedereen kan én wil het verschil maken. Als het maar makkelijk (en leuk) is. Dat is precies wat we hebben gedaan. Onze slimme, interactieve en unieke doing good platformen verbinden iedereen die goed wil doen met iedereen die hulp nodig heeft. Dat kunnen ‘gewoon mensen’ zijn maar ook non-profitorganisaties, stichtingen of goede doelen.

De sleutel tot het impact succes ligt in de combinatie van een platform met aanvullende services: activatie, consultancy, support, veiligheid, data en meer. Inmiddels maken meer dan 65 partners (zoals www.zorgzaam010.nl of www.vrijwilligerstilburg.nl) gebruik van onze dienstverlening die gewaardeerd wordt met een 8,1 gemiddeld. We maken  elke 2 minuten een match, maar het groeipotentieel is nog zoveel groter dan de exponentiële groei van de afgelopen 3 jaar… er is nog zoveel meer dat gedaan kan worden om de maatschappelijke uitdagingen aan te pakken!

Missie en waarden
Iets goeds doen en impact maken zou net zo makkelijk en leuk moeten zijn als het boeken van een vakantie. Dat is ook nodig, want de uitdagingen, van eenzaamheid tot klimaat, nemen toe. Dat betekent dat we vrijwilligerswerk en andere doing good acties beter vindbaar maken, passend bij ieders wensen, agenda en talent én inspireren om (vaker) goed te doen. Het onbenut potentieel om te transformeren naar impact is gelukkig hoog: van jongeren tot medewerkersbetrokkenheid tot Europa. Daar hebben we wel hulp bij nodig, dus hopelijk voel jij je nu aangesproken!

Onze thuisbasis is ons fijne kantoor in Breda. Met een enthousiast, divers en dynamisch team van bijna 20 mensen ontwikkelen we bijna alles helemaal zelf. Onze gemene deler is de passie om goed te doen én de ambitie om 1.000.000 mensen te matchen aan de huidige maatschappelijke uitdagingen in 2025. Grote BHAG, maar we realiseerden ons vorige ‘moonshot‘ binnen een paar jaar, dus groot dromen (en durven te proberen en ja – ook falen) is ons dan ook niet gek.

Over jouw rol
Met jouw hulp kunnen we de volgende stap in onze ‘doing good revolutie’ zetten. Sociale innovatie naar corporates en andere Europese landen brengen én bedrijven hun CSR/MVO ambities tot impact laten waarmaken. 

Deze rol is gloedje nieuw. Dat betekent veel vrijheid! Maar waarschijnlijk ook het nodige exploratie werk. Hoe je dat ook inricht, wat vaststaat is dat je een belangrijke rol gaat spelen in de groei van onze organisatie. Het groeipotentieel voor zowel bedrijven als de Europese markt is namelijk enorm. 

Natuurlijk sta je niet alleen voor. Collega’s Jeroen (CEO), Sander (Business Development) en Anne (Marketing) plus de rest van ons team gaan met je mee op dit avontuur.

Dus hoewel het wat en hoe van je rol grotendeels door jou in te vullen is, willen we je graag enkele ideeën geven van je ‘To do’s’:

 • Uitrollen van onze sociale innovatie in Europa (teambreed doel)
 • Ons aanbod voor bedrijven uitrollen (en natuurlijk mee verbeteren want we ontwikkelen continu door!)
 • B2B marketing- en salesstrategie versnellen, verbeteren, innoveren.

Dat betekent dat je werkdag zou kunnen bestaan uit:

 • (Sales)gesprekken met geïnteresseerde bedrijven en (distributie)partners in Europa, zowel in de eerste verkennende fase als het closen van (complexe) deals.
 • Meedenken over innovatieve lead generatie campagnes, bijvoorbeeld door het internationaal uitrollen van ons gerenommeerde gebruikersonderzoek of het samen met een partner organiseren en opvolgen van een masterclass voor potentiële afnemers.
 • Scannen van kansen zoals subsidies, internationale samenwerkingsverbanden en -bijeenkomsten en hier Social Care Network vertegenwoordigen.

Over jou

We zijn een flexibel team dus horen graag waar jouw hart, ervaring en ontwikkeling ligt. Als wij aan jou denken, dan denken wij aan de volgende eigenschappen: 

 • Een pionier, iemand die van niets iets kan maken en dit steeds succesvol een stap verder weet te brengen.
 • Ervaring op het gebied van business development, internationaal werken en het aangaan van strategische partnerships, zowel in het publieke domein als met bedrijven.
 • Je spreekt vloeiend Engels en kunt je verstaanbaar maken in het Duits. 
 • Je voelt je thuis bent in een klein team, met groot gevoel voor verantwoordelijkheid.
 • Een growth mindset en sales drive maar ook een gezonde hoeveelheid geduld.
 • Je hebt genoeg ervaring om te weten dat er nog veel te leren valt.

Voor jou

 • Een purpose-driven baan waar je écht het verschil maakt voor honderdduizenden mensen.
 • Vrijheid om te werken waar je wilt (thuis, ons kantoor etc.).
 • Vrijheid om je werktijden zelf in te delen, al is een beetje overlap met je doelgroep, die vaak tussen de standaard kantooruren in te bereiken is, wel handig.

En zoals onze payoff belooft ‘helpen maakt je happy’, zorgen we ook voor jouw happiness met elke dag een smakelijke lunch, tech setup naar keuze, een jaarlijks budget voor leren en ontwikkeling, tijd om goed te doen, toffe teamactiviteiten, pensioenvoorziening, reiskostenvergoeding, sportmogelijkheden en natuurlijk een passend salaris (afhankelijk van ervaring, leeftijd en opleiding) plus een bonus.

Soliciteren
We kijken ernaar uit je te ontmoeten. Stuur ons een reactie via hr@nlvoorelkaar.nl en vertel ons wat jou, jouw ideeën, ervaring en talent drijft. Tot snel!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.