Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee volgen we jouw internetgedrag binnen onze site. Zo kunnen we o.a. jouw bezoek aan de website makkelijker maken, persoonlijkere advertenties tonen en kun jij informatie delen op social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten

Maatjes als middel tegen eenzaamheid

Eenzaamheid wordt een steeds groter probleem in Nederland. Recent onderzoek wijst uit dat 43% van de bevolking zich wel eens eenzaam voelt en dat 10% zich zeer eenzaam voelt. Wij willen graag de eenzaamheid in Nederland tegengaan of verminderen. Doe jij met ons mee?

Wij zijn alvast begonnen met een geïntegreerd maatjesproject op ons platform. Uit onderzoek is gebleken dat eenzame mensen zichzelf graag nuttig voelen en iets bij willen dragen aan de toekomst. Onze oplossing is om deze mensen zelf vrijwilligerswerk te laten doen. De Maatjesmodule koppelt namelijk mensen die beiden een maatje zoeken aan elkaar. Degene die iemand helpt, helpt dus ook zichzelf en daarmee wordt het probleem aangepakt.

 

''We versterken liever iets dat er al is, dan weer iets nieuws op te starten.''

 

Voordelen van de Maatjesmodule

  • Logisch: Al de vrijwillige vragen en het aanbod blijven op één plek;
  • Gebruiksvriendelijk: Maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen op basis van hun huidige account. Er is dus geen nieuw account nodig;
  • Effectief: Elkaar zelf vinden door het heldere overzicht, en op dezelfde slimme manier gematched worden als het andere vraag en aanbod op het platform;
  • Snel en makkelijk: Binnen één uur aan de slag, er is geen nieuwe website nodig. Ook hebben we al rekening gehouden met vindbaarheid (SEO) en conversie-optimalisatie;
  • Lage kosten: Geen nieuwe website nodig die apart gebouwd en gepromoot dient te worden.
''In je eentje, daar is toch niks aan?''

Maatjes Lisa en Marlinda

Lisa: “Via een TV spotje hoorde ik over maatjes. Zelf had ik eigenlijk nog nooit zoiets gedaan en ik kende ook niemand in mijn vriendenkring die aan vrijwilligerswerk deed. Met wat online research kwam ik op de voorelkaar site terecht en werd ik gekoppeld aan Marlinda. Zij bleek op nog geen vijf minuten fietsen van mijn huis te wonen!

Het klikte gelijk, we hebben gekletst en thee gedronken en gelijk een volgende afspraak gemaakt. Al twee jaar spreken we een keer in de twee weken af om iets leuks te doen. Het leukste wat Marlinda en ik ooit samen hebben gedaan is naar de kermis in Etten-Leur. Hoewel ik zelf niet zo’n kermis fanaat ben, ging ik hier met Marlinda naartoe omdat zij dé grootse fan is. Samen hebben we heel de dag dubbel gelegen om het spookhuis en alle attracties waar ik uiteindelijk zo duizelig van werd, dat Marlinda nog maar een paar rondjes zonder mij is gegaan.

Ik vind het belangrijk dat iedereen in Nederland een maatje heeft om iets mee te ondernemen. Want in je eentje naar de kermis gaan, daar is toch niks aan?”

Maatjesmodule

NLvoorelkaar biedt een geïntegreerde oplossing voor de eenzaamheidsproblemathiek. Als mensen beiden een maatje zoeken, kunnen ze beiden elkaar helpen. Interesse of meer informatie over deze oplossing? Neem dan contact op!