Ontdek hoeveel maatschappelijke betrokkenheid en vrijwillige inzet, informele zorg, burenhulp en vernieuwing van vrijwilligerswerk je kunt realiseren in minder tijd met de maatschappelijke business case op maat.

Participatie uitdaging: capaciteit benutten

De oplossing voor participatie lijkt simpel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 8 op de 10 Nederlanders graag een ander wil helpen! Als iedereen zich zou inzetten, is de participatie uitdaging meteen opgelost.

Maar vrijwilligerswerk vinden is niet altijd zo makkelijk. Je weet vaak niet weet waar of wanneer je kunt helpen. Waar je leuk vrijwilligerswerk vindt dat past bij je passie, mogelijkheden en beschikbare tijd. En hoe je dit veilig regelt. Hierdoor blijft er veel vrijwillige inzet onbenut: naar schatting minimaal 200 miljoen uur (CBS).

_JAN7165-blauw

Best practice: participatie in Rotterdam

In gemeente Rotterdam stimuleren we participatie met succes: zo doet de helft van de vrijwilligers op Zorgzaam010.nl voor het eerst vrijwilligerswerk! Toegankelijk zijn voor alle doelgroepen bleek key: met een (web)app, slimme matching en aansprekende activatie campagnes waaronder deze video.

Toegankelijk en veilig

De wil om te participeren is er. Participatie is dus eerder een distributie uitdaging dan een capaciteitsprobleem. Ons platform lost de distributie uitdaging op door vrijwillige inzet toegankelijk, makkelijk, veilig en leuk te maken. We slechten de barrières tot vrijwilligerswerk en participatie: o.a. door het grootste aanbod te hebben zodat er altijd iets is wat bij je past. En als je niet meteen vindt wat je zoekt, dan brengen we nieuw passend aanbod naar je toe!

"Participatie is geen capaciteitsprobleem maar een distributie uitdaging"
Jeroen de Punder - directeur NLvoorelkaar

Bereiken en activatie

Een participatiesamenleving betekent ook dat iedereen mee kan doen. Essentieel daarvoor is dat iedereen weet over het waarom, wat en hoe en zo geïnspireerd raakt om betrokken te zijn! Met alleen een oplossing als een matchingsplatform voor participatie ben je er dus nog niet.

Sinds 2011 hebben we een methodiek ontwikkeld om iedereen te bereiken, te inspireren, in zijn kracht te zetten en daarmee te activeren tot vrijwillige inzet. Deze aanpak leidt altijd tot mooie resultaten: zo doet 54 % van onze vrijwilligers voor het eerst vrijwilligerswerk. We bereiken en activeren dus een hele nieuwe doelgroep!

Samen meer participatie realiseren

Ontdek hoeveel participatie jij kunt realiseren met onze gratis maatschappelijke business case op maat. Of kom een kop koffie of thee met ons drinken over de mogelijkheden en oplossingen!

Neem contact op met Anne.