(Inside) sales specialist bij het leukste do-good bedrijf van Nederland!

Wil jij het verschil in Nederland maken onder werktijd bij een social enterprise met een bold mission (1 miljoen do-good-matches in 2025)? We zoeken iemand die onze platformen én gerealiseerde impact verder kan laten groeien via gemeenten, vrijwilligersorganisaties en bedrijven.

Over Social Care Network

Social Care Network is 10 jaar geleden gestart vanuit de gedachte: “Als iedereen iets voor een ander doet, is iedereen geholpen”. Geïnspireerd door dé marktplaats van Nederland, is ons landelijke platform NLvoorelkaar inmiddels uitgegroeid tot het grootste vraag- en aanbod platform in Nederland. Voor iedereen die impact wil maken, of die iets nodig heeft (van lokale stichting of internationaal goed doel tot particulieren).  Dat betekent iedereen dus, want wij geloven dat iedereen met zijn tijd of talent het verschil kan maken. Van een uurtje ploggen, een boodschapje doen voor de oude dame op de hoek tot vrijwilligerswerk in de sport-, cultuur- of natuursector. Elke 2,5 minuut maken we met een match twee mensen blij, want van een goede do-good match word je natuurlijk zelf ook blij!

Naast NLvoorelkaar hebben we inmiddels meer dan 60 klanten met hun eigen platform op maat, bijvoorbeeld voor gemeenten als Rotterdam (www.zorgzaam010.nl) of bedrijven als Young Capital en de Volksbank. We helpen deze klanten met het realiseren van positieve sociale impact op alle maatschappelijke challenges door het implementeren van een eigen platform. Hun technische platform is de basis en daar maken we een succes van door implementatie-advies, begeleiding en training, datadashboards, verrassende activatiecampagnes en landelijke (TV) campagnes te bieden.

We ontwikkelen (bijna) alles in-house, dus dat betekent een super divers, dynamisch en interessant team. Wat we gemeen hebben is dat we elke dag vol passie en energie werken aan onze missie om in 2025 1.000.000 mensen gematched te hebben aan social impact, in Nederland en over de grens. Stevige uitspraak, maar met inmiddels 500.000 matches op de teller (goed voor 13,2 miljoen uur vrijwillige inzet!), continue groeiversnelling, innovatie en hopelijk jouw hulp komen we steeds dichterbij.

Over de rol

Deze vacature is een splinternieuwe rol. Yes, dat betekent voor jou nog wat vrijheid in de invulling (maar: soms misschien ook nog wat exploratiewerk). Wat vaststaat, is dat je als (inside) sales specialist een belangrijke rol gaat spelen in de groei van onze organisatie en daarmee de impact die we realiseren. Je gaat nauw samenwerken met collega’s Sander (Business Development) en Anne (Marketing) om gemeenten, vrijwilligerscentrales en welzijnsorganisaties te inspireren over de mogelijkheden van onze SAAS oplossing en dienstverlening.

Een voorbeeld van je taken en hoe je dag eruit ziet (maar we zijn erg benieuwd naar jouw ideeën!):

 • Uitvoeren van lead generatie campagnes: van een eenzaamheidsrapport tot een webinar uitnodiging
 • Contact opnemen met nieuwe gemeenten, vrijwilligerscentrales of welzijnsorganisaties (pre-sales)
 • Opvolgen van binnengekomen leads en hen verder helpen in hun proces met bv het opstellen van een business case op maat en andere ‘nurturing’ materialen
 • Vastleggen van leadsgesprekken en verrijken van leadsinformatie in ons CMS
 • Up- en Xsell campagnes (mee) bedenken en uitvoeren
 • Opstellen van voorstellen of offertes
 • Scannen van kansen zoals gemeentelijke aanbestedingen en subsidies maar ook marketingkansen als een Award
 • En natuurlijk denk je als onderdeel van ons B2B team mee over onze strategie tijdens onze heidagen (4x per jaar), signaleer/spring je op kansen waar die zich voordoen, analyseren en staan we regelmatig samen stil bij wat werkt/of niet (zoals voor jou als onze acties en strategie ;)), krijg je veel verantwoordelijk én vrijheid om je dag in te delen inclusief ruimte voor koffie, borrel en plezier!

We zijn een flexibel team dus horen graag waar jouw hart, ervaring en ontwikkeling ligt. Drive is belangrijker dan ervaring! Als wij aan jou denken, dan denken wij aan de volgende eigenschappen:  

 • Je thuis bent in een klein team, met gevoel voor verantwoordelijkheid
 • Je krijgt energie van het zoeken en contact opnemen met onbekenden (we brengen graag kennis en ervaring dus de sales ervaring voelt veel ‘warmer’ dan ‘cold’ calling)
 • Je bent nieuwsgierig, open en flexibel. We leren vooral door dingen te (durven) doen!
 • Focus op kwaliteit, resultaat en natuurlijk (sociale) impact
 • Je hebt genoeg ervaring om te weten dat er nog veel te leren valt
 • Mindset om spelenderwijs te ontdekken, leren en je rol je eigen te maken
 • (Vak)Volwassen werk en denk niveau en veel zin om te leren.

Pré:

 • ‘If it doesn’t go right, go left’ mindset
 • Je weet over het reilen en zeilen binnen gemeenten
 • Enige commerciële ervaring

Wat we jou te bieden hebben

Wij bieden jou een baan waarin je echt impact kunt realiseren. Je krijgt de vrijheid om te werken waar je wilt en je werktijden zelf in te delen, al is een beetje overlap met je doelgroep, die vaak tussen de standaard kantoortijden bereikbaar is, wel handig. En net zoals ons motto ‘helpen maakt je happy’, zorgen we e voor dat je zelf ook ‘happy’ wordt. Zo zorgen we voor lekkere lunch, fijne werkruimte, begeleiding (en budget) om jezelf te ontwikkelen, een (zeer) ruime pensioenvoorziening, reiskostenvergoeding, sportmogelijkheden, een salaris dat afhankelijk van ervaring, leeftijd en opleiding ligt tussen de €2.300,- en €3.000,- (o.b.v 1 FTE) en een bonusregeling.

Solliciteren

Ben je nog steeds enthousiast? Stuur ons dan een berichtje via hr@nlvoorelkaar.nl en vertel ons waar jij enthousiast van wordt, wie jij bent, jouw ideeën, ervaring en talent. We kijken er naar uit je te ontmoeten!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.