Écht impact maken met jouw sales/marcom skills? Zet ze in om ons unieke platform voor vrijwillige inzet te laten groeien en zo voor 1 miljoen mensen het verschil te maken!

Over Social Care Network

Social Care Network is 10 jaar geleden gestart vanuit de gedachte: “Als iedereen iets voor een ander doet, is iedereen geholpen”. Geïnspireerd door dé marktplaats van Nederland, is ons landelijke platform NLvoorelkaar inmiddels uitgegroeid tot het grootste vraag- en aanbod platform in Nederland én uniek in Europa.

Onze oplossing is er voor iedereen die impact wil maken, of die iets nodig heeft (van lokale stichting of internationaal goed doel tot particulieren).  Iedereen dus, want wij geloven dat iedereen met zijn tijd of talent het verschil kan maken. Van een uurtje ploggen, een boodschapje doen voor de oude dame op de hoek tot vrijwilligerswerk in de sport-, cultuur- of natuursector. Elke 2 minuten maken we met een match twee mensen blij, want van een goede do-good match word je natuurlijk zelf ook blij!

Naast NLvoorelkaar hebben we inmiddels meer dan 60 klanten met hun eigen platform op maat, bijvoorbeeld voor gemeenten als Rotterdam (www.zorgzaam010.nl) of bedrijven als Young Capital en de Volksbank. We helpen onze klanten met het realiseren van positieve sociale impact op allerlei maatschappelijke challenges door het implementeren van een eigen platform (SAAS model). Met dit platform als de basis, realiseren we veel extra impact door een combinatie van implementatie-advies, begeleiding en training, datadashboards, verrassende activatiecampagnes en landelijke (TV) campagnes.

We ontwikkelen (bijna) alles in-house, dus dat betekent een super divers, dynamisch, gezellig en interessant team. Wat we gemeen hebben is dat we elke dag vol passie, trots en energie werken aan onze missie om in 2025 1.000.000 mensen gematched te hebben aan social impact. In Nederland én over de grens. Behoorlijke BHAG, maar met inmiddels 600.000 matches op de teller (goed voor 16 miljoen uur vrijwillige inzet!), continue groeiversnelling, innovatie en hopelijk jouw hulp is die moonshot ineens binnen handbereik.

Over de rol

Als junior sales manager  speel je een cruciale rol in de groei van onze organisatie én impact. Je werkt nauw samen met collega’s Sander (Business Development) en Anne (Marketing) om gemeenten, vrijwilligerscentrales en welzijnsorganisaties te inspireren met de mogelijkheden van onze SAAS oplossing en aanvullende dienstverlening. Je vindt het leuk om potentiële of nieuwe prospects te identificeren en op te volgen door te verkennen, inspireren en adviseren. Van het eerste contact tot het tekenen van het contract. We merken dat dit vaak een heel positieve impuls geeft aan onze klanten én aan jezelf, niet gek dus dat onze churn heel laag is.

Deze taken zou je bijvoorbeeld kunnen gaan doen (maar we zijn erg benieuwd naar jouw ervaring en ideeën plus flexibel in de inrichting/verdeling van de taken):

Van Sanders’ wishlist:

 • Contact opnemen met nieuwe gemeenten, vrijwilligerscentrales of welzijnsorganisaties via een campagne om hen te inspireren over de impact mogelijkheden.
 • Opvolgen van binnengekomen leads (bv via onze website) en hen verder helpen in hun proces met bv het opstellen van een business case op maat (genoeg voorbeelden aanwezig) en andere ‘nurturing’ materialen.
 • Vastleggen van leadsgesprekken en verrijken van leadsinformatie in ons CRM systeem (Capsule CRM).
 • Inrichten en managen van het leadsproces.
 • Up- en Xsell campagnes bedenken en uitvoeren in samenwerking met onze projectmanagers.
 • Opstellen van offertes, voorstellen en overeenkomsten.

Mocht het je interesse hebben, dan kun je ook meedenken en doen op B2B marketing vlak. Dit is Anne’s wishlist:

 • Content creatie voor LinkedIn, Twitter, e-mailbase en blog.
 • Ondersteuning bij het bedenken en uitvoeren van een nieuwe leadgeneratie campagne.
 • Scannen van kansen zoals gemeentelijke aanbestedingen en subsidies maar ook marketingkansen als een Award.

We zijn een flexibel team dus horen graag waar jouw hart, ervaring en ontwikkeling ligt. Drive is belangrijker dan ervaring! Als wij aan jou denken, dan denken wij aan de volgende eigenschappen:  

 • Je thuis bent in een klein team, met gevoel voor verantwoordelijkheid.
 • Je krijgt energie van het zoeken en contacten van nieuwe leads.
 • Je bent nieuwsgierig, open en flexibel. We leren vooral door dingen te (durven) doen!
 • Focus op kwaliteit, resultaat en natuurlijk (sociale) impact.
 • Je hebt genoeg ervaring om te weten dat er nog veel te leren valt.
 • Mindset om spelenderwijs te ontdekken, leren en je rol je eigen te maken.
 • (Vak)Volwassen werk en denkniveau en veel zin om te leren.

Pré:

 • ‘If it doesn’t go right, go left’ mindset.
 • Je weet over het reilen en zeilen binnen gemeenten.
 • Enige commerciële ervaring.

Wat we jou te bieden hebben

Wij bieden jou een baan waarin je echt impact kunt realiseren. Je krijgt de vrijheid om te werken waar je wilt en je werktijden zelf in te delen, al is een beetje overlap met je doelgroep, die vaak tussen de standaard kantoortijden bereikbaar is, wel handig. En net zoals ons motto ‘helpen maakt je happy’, zorgen we e voor dat je zelf ook ‘happy’ wordt. Zo zorgen we voor lekkere lunch, fijne werkruimte, begeleiding (en budget) om jezelf te ontwikkelen, een (zeer) ruime pensioenvoorziening, reiskostenvergoeding, en een bonusregeling.

Solliciteren

Ben je nog steeds enthousiast? Stuur ons dan een berichtje via hr@nlvoorelkaar.nl en vertel ons waar jij enthousiast van wordt, wie jij bent, jouw ideeën, ervaring en talent. We kijken er naar uit je te ontmoeten!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.