Medior/senior PHP developer bij het grootste doing good platform van Nederland

 Zorg jij met ons voor een revolutie in goed-doen in Europa, waarmee we honderdduizenden mensen inspireren hun tijd en talent in te zetten? 

Bedankt voor je interesse in Social Care Network! Ik ben Harrie, de lead-developer van Social Care Network, en ik ben op zoek naar een goede PHP developer om ons team te versterken. In 2015 ben ik in dienst gekomen als de eerste programmeur. In de tussentijd is zowel het team als de applicatie flink gegroeid. Inmiddels bestaat ons AM-team (Applicatie Management), dat verantwoordelijk is voor de technische doorontwikkeling en het onderhoud van de applicaties, uit 6 mensen: drie programmeurs (waaronder ikzelf), een product owner en twee functioneel testers. We groeien dus hard en het gaat goed. Zó goed dat we weer op zoek zijn naar versterking! Namelijk een goede PHP developer, zodat we extra capaciteit hebben en zaken kunnen oppakken waar we nu simpelweg niet aan toekomen. Hieronder vind je meer informatie die je zou moeten helpen om te beslissen of deze baan iets voor jou is.

Waar we aan bouwen

Social Care Network is in 2011 gestart door twee dappere ondernemers vanuit de gedachte: “Als iedereen iets voor een ander doet, is iedereen geholpen”. Geïnspireerd door dé marktplaats van Nederland, maakten we een slim vraag- en aanbod platform voor iedereen die hulp nodig heeft (vrijwilligersorganisaties en particulieren), of iets wil doen om een ander te helpen. Letterlijk iedereen dus, want we geloven dat echt iedereen iets heeft waarmee je een ander blij kunt maken. Een babbeltje of een kop koffiedrinken met iemand die eenzaam is, een schilderij ophangen of boodschappen doen voor iemand die dit zelf niet kan.

Inmiddels zijn we 11 jaar verder en is ons bekendste platform NLvoorelkaar.nl het grootste vrijwilligersplatform van Nederland, waar we in plaats van een paar matches per dag (toen we begonnen), nu elke paar minuten een match maken. Naast NLvoorelkaar hebben we inmiddels ook zo’n 60 andere platformen, bijvoorbeeld voor gemeenten als Rotterdam (zorgzaam010.nl) of bedrijven als Young Capital. Allemaal aan elkaar gekoppeld en met slimme matchingsalgoritmen, zodat we de kans op een match het grootst maken. In aanvulling op onze platformen bieden we onze klanten alle tools die ze nodig hebben om impact te maken: implementatie-advies, begeleiding en training, datadashboards, verrassende activatiecampagnes en landelijke (tv-)campagnes.

We zijn altijd bezig met experimenten, om te optimaliseren en te innoveren. Van het versturen van push-notificaties tot het gebruik van machine learning om het berichtenverkeer te screenen. Dat houdt ons werk – en mogelijk ook jouw toekomstige functie – altijd heel afwisselend en dynamisch.

Over werken bij Social Care Network

Social Care Network is een scale-up die nu bestaat uit ca. 16 mensen. Wat mij betreft een ideaal formaat: we zijn de startup fase ontgroeid en we hebben een stabiele basis om op te bouwen. Aan de andere kant zijn we als team nog klein genoeg om alles informeel en persoonlijk te houden. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen taken en verantwoordelijkheden, maar het gebeurt regelmatig dat bijvoorbeeld aan de lunchtafel verschillende disciplines met elkaar in gesprek raken en zo tot heel nieuwe ideeën komen.

Wat ik verder erg prettig vind, is de flexibiliteit: op dinsdag hebben we onze teamdag op ons toffe kantoor in Breda. Dit zodat we niet van elkaar vervreemden en elkaar toch regelmatig zien. Op de donderdag werkt het technisch team meestal ook samen op kantoor. Voor de rest van de week kun je zelf invullen waar en wanneer je werkt. Op kantoor, thuis, vanuit een koffietentje of een aantal weken vanuit Spanje. We vinden het belangrijk dat je werkt waar jij je het prettigst voelt. We kijken naar de output en het is aan jou die te realiseren.

Over ons team en werkwijze

Het AM-team waarin je terecht komt bestaat op dit moment uit onze product owner Loes, functioneel testers Robin en Axel en onze programmeurs Ron, Bahati en ikzelf. Voor onderwerpen waar we zelf kennis (of handjes) tekortkomen, vullen we dit aan met externe expertise – bijvoorbeeld bij het testen van grote releases of bij het maken van designs.

Elke 3 weken bereiden we samen de projecten voor die we gaan oppakken. We vinden het belangrijk dat de kwaliteit dus goed en getest is voordat het naar productie gaat. Met een goede prioriteitenplanning weten dat we gefocust werken aan het juiste en niet meer hooi op onze vork nemen dan we aankunnen.

Maar we kijken natuurlijk ook verder dan die drie weken! Omdat we een klein team zijn, word je betrokken bij het uitzetten van de strategie tijdens onze halfjaarlijkse heidagen, teamdagen, wekelijkse teamupdates of aan de lunchtafel 😉. Tijdens die dagen bespreken we met elkaar wat onze plannen zijn op de langere termijn, en we waarderen het heel erg als jij hierover mee wilt denken vanuit jouw expertise!

Benefits

Binnen Social Care Network is veel aandacht voor groei en ontwikkeling. In een wereld waar continu van alles verandert en nieuwe technieken opduiken, is het essentieel om te blijven leren. We kijken daarom regelmatig samen op welk terrein jij graag zou willen groeien en bedenken vervolgens hoe we je daarbij het beste kunnen ondersteunen.

En natuurlijk is er ook regelmatig ruimte voor ontspanning! Omdat we niet allemaal hele dagen op kantoor werken, is het belangrijk dat we elkaar af en toe zien in een informele setting zodat we ook eens over iets anders kunnen hebben dan sprints en KPI’s. Er worden dus regelmatig borrels of uitjes georganiseerd, we gaan uit eten omdat we wat te vieren hebben of we gaan na het werk nog even ergens iets drinken. De boog kan tenslotte niet altijd gespannen staan!

Naar wie we op zoek zijn

Als PHP Developer ben je op de eerste plaats, samen met de lead developer, verantwoordelijk voor de beste technische oplevering van de landelijke en lokale platformen. Je bent niet al tevreden als je een manier hebt gevonden om een probleem op te lossen of een nieuwe feature te maken, maar je zoekt naar de beste manier m.b.t. onderhoudbaarheid, herbruikbaarheid en veiligheid. Je bent een ‘omdenker’ (if it doesn’t go right, go left), en werkt graag aan ambitieuze projecten.

Daarnaast zijn er uiteraard een aantal vaardigheden en eigenschappen die we van je verwachten:

 • Minimaal 5 jaar werkervaring als PHP Developer;
 • Ruime ervaring met PHP en MySQL;
 • Kennis van OO-architectuur, design patterns, anti-patterns en code smells;
 • Ervaring met de Linux command line;
 • Ervaring met het Symfony Framework, Doctrine en Sonata is een pré;
 • Ervaring met (Amazon) cloud hosting is een pré;
 • Ervaring met ElasticSearch en/of Varnish is een pré maar leer je ook on the job;
 • Je bent graag onderdeel van een team dat samen een stip op de horizon zet en daarvoor gaat;
 • Je vindt het leuk om te sparren met de andere programmeurs en de leiding te nemen in een technische beslissing;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Je gaat zelf pro-actief op zoek naar een oplossing als je een probleem tegenkomt.

Wat we jou te bieden hebben

Wij bieden jou een baan waarin je echt impact kunt realiseren. Je krijgt de vrijheid om te werken waar je wilt en je werktijden zelf in te delen, al is een beetje overlap met je team dat tussen 9.30 uur en +/- 15.00 ongeveer bereikbaar is wel nodig. Je levert een waardevolle bijdrage aan onze oplossingen voor een groot maatschappelijk probleem (tekort aan vrijwilligers) en draagt met jouw creatieve code bij aan echte sociale innovatie. Je ontvangt ook ruimte, begeleiding (en budget) om jezelf te ontwikkelen.

Salarisindicatie €47.000-55.000 bruto per jaar o.b.v. 1 fte (afhankelijk van kennis en ervaring), met daarbij een bonus, een (zeer) ruime pensioenvoorziening, reiskostenvergoeding, flexibiliteit zodat je kunt werken waar je wilt en als je op kantoor bent verzorgen we de lunch.

Soliciteren
Ben je nog steeds enthousiast? Stuur ons dan een berichtje via hr@nlvoorelkaar.nl en vertel ons waar jij enthousiast van wordt, wie jij bent, jouw ideeën, ervaring en talent. We kijken er naar uit je te ontmoeten!