Door de ‘dubbele vergrijzing’ zijn er verhoudingsgewijs meer oude ouderen en minder mensen die als mantelzorger kunnen helpen. Familie woont vaak verder weg en heeft het drukker. Het bevorderen en stimuleren van de zelfredzaamheid wordt daarom steeds belangrijker.

NLvoorelkaar en zelfredzaamheid

Het matchingsplatform van NLvoorelkaar biedt een kans op het gebied van (verminderde) zelfredzaamheid. Onder zelfredzaamheid wordt, naast het daadwerkelijk zelfstandig functioneren, ook het organiseren van de juiste ondersteuning of hulp verstaan. Zoals het vinden van een geschikte vrijwilliger.

Iedereen die op zoek is naar hulp, inclusief cliëntondersteuners of andere professionals, kunnen altijd een gratis hulpvraag plaatsen op NLvoorelkaar. Hiermee vergroten we de zelfredzaamheid in Nederland voor een toekomstbestendige maatschappij.

"Ik wil niet altijd op mijn familie of vrienden terugvallen. Via NLvoorelkaar vond ik iemand die ook van de Efteling houdt!"
Sanne

Resultaat: meer zelfredzaamheid

40% van alle hulpvragen op ons platform worden gesteld door particulieren die zelfstandig (of met een meekijkende blik van familie of professional) op zoek zijn naar een helpende hand of gezelschap. Deze hulpvragen vallen onder burenhulp.

Uit onderzoek van STIPO en onze jaarlijkse gebruikersonderzoeken blijkt ons platform voor 87% van particuliere vragers noodzakelijk voor het vinden van hulp.  Vragers gaven tevens aan dat hun vraagverlegenheid met 40% afnam door de toegankelijkheid van het platform.

Daarnaast geeft 68% van de hulpvragers aan dat zij financiële gevolgen moeilijk kunnen dragen als het platform er niet zou zijn.

``Het platform is heel veilig en je ziet dat er veel meer mensen vragen om hulp. Dat maakt het minder spannend``

Lisa

``Zonder dit platform vind ik niet de hulp die ik nodig heb. Dus ik ben blij met de 2 vrijwilligers die ik via jullie heb gevonden``

Tom

Lokaal/regionaal zelfredzaamheid stimuleren

Een lokaal platform van NLvoorelkaar (zoals Rotterdammersvoorelkaar) is effectiever in het stimuleren van de zelfredzaamheid. De herkenbaarheid en implementatie mogelijkheden zorgen voor een betere toegankelijkheid en lagere drempel. Dit komt de zelfredzaamheid ten goede.

Meer weten over hoe een matchingsplatform de zelfredzaamheid in jouw regio kan vergroten? We denken graag met je mee! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op met Sander.