Wij zijn de gelukkigste blijmakers. Want niet alleen maken we met onze oplossingen dagelijks honderden mensen blij, we hebben ook de beste en leukste partners. Van vrijwilligerscentrales en welzijnsorganisaties tot overheid en bedrijven. Onze oplossingen zijn voor en met hen ontwikkeld. Samen jagen we die ene gezamenlijke droom na: een samenleving waar iedereen makkelijk zijn tijd en talent kan inzetten voor het maken van impact. Met onze digitale tools, campagnes en sterke samenwerking veranderen we de wereld vandaag.

Op deze pagina ontdek je meer over onze partners. We zijn super trots op en blij met hen. Zij ook met ons denken we, want onze dienstverlening wordt gewaardeerd met een 8,1.

Hieronder vertellen onze partners je meer over hun ervaringen. Wil je graag iemand spreken? Dat kan altijd, neem dan even contact met ons op.

Onze partners aan het woord

“Doordat het allemaal zo automatisch gaat, neemt het mij veel werk uit handen”

De missie van Westlandvoorelkaar is zoveel mogelijk mensen blij maken, vertelt Claudin (Vitis Welzijn).

“We willen dat zoveel mogelijk maatschappelijke organisaties nieuwe vrijwilligers vinden. En dat zoveel mogelijk inwoners vrijwilligerswerk vinden dat bij hen past.

Het platform en de dienstverlening haalt mij veel werk uit handen. Je krijgt een complete toolbox, met compleet uitgeschreven draaiboeken, marketingcampagnes die je zo kan inzetten, teksten die je kunt overnemen. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er voor je. Het is helder en dat vind ik heel erg fijn.”

“We zien matches ontstaan die we anders niet gemaakt hadden”

Petra is als vrijwilligerscoördinator werkzaam bij gemeente Loon op Zand. Met hun platform LoonopZandvoorelkaar maakten ze een bewuste keuze om aan te sluiten bij het voorelkaar-netwerk.

“We profiteren van alle ontwikkelingen die NLvoorelkaar oppakt, van trends tot juridische of technische ontwikkelingen. Dat scheelt mij een hoop zorgen en tijd.

Daarbij worden er ook gewoon veel meer matches gemaakt, die we zelf anders niet eens gezien zouden hebben”.

“Een platform en aanpak waarmee we op buurt- en wijkniveau herkenbaar zijn”

Vrijwilligerstilburg is een gevestigde naam in Tilburg. Onder deze vlag worden vrijwilligers(organisaties) al jaren deskundig geadviseerd, begeleid en gematcht.

“Op ons platform kunnen we al onze diensten kwijt en zijn we op buurt- en wijkniveau vindbaar en herkenbaar. In onze vertrouwde huisstijl.

Dit alles maakt het heel makkelijk om mee te doen. Dat is volgens ons de sleutel tot de vrijwillige inzet van de toekomst”, aldus Rob (professioneel blijmaker bij ContourdeTwern).

We bereiken meer, jongere en andere vrijwilligers

We weten met VHLvoorelkaar een heel andere groep te bereiken, zoals nieuwe vrijwilligers. We merken echt dat er andere mensen vrijwilligerswerk doen dan wanneer we dat niet hadden. Dat zorgt voor meer én jongere vrijwilligers.

Het succes zit in een aantal dingen. De laagdrempeligheid, dat het mensen makkelijk maakt zich aan te bieden als vrijwilliger én organisaties om mee te doen. Ook het matchingssysteem, dat suggesties doet die echt bij je passen werkt heel goed. En tenslotte ook de branding van platform en alle campagnes. Dit maakt vrijwilligerswerk wat luchtiger en daarmee aantrekkelijker voor mensen die er niet mee zijn opgegroeid. Heel blij mee!

Simone Visser
VHLvoorelkaar

Met hun begeleiding heb ik een heel goede start kunnen maken

Wij werken vanaf maart 2015 met NLvoorelkaar, toen hebben we onze website Eerselvoorelkaar gelanceerd en daar zijn we nog steeds super content mee.

Het bood alle mogelijkheden die wij zochten. We zochten een website voor onze verenigingen en stichtingen, die nieuwe vrijwilligers nodig hebben. Een plek waar vrijwilligers zelf hun eigen aanbod kwijt konden. En een plek waar wij ook individuele vragen konden plaatsen. Dat kon allemaal. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor cursusaanbod, informatie over vrijwilligerswerk en meer!

In het begin weet je niet wat er allemaal op je af gaat komen maar met de heel goede begeleiding vanuit NLvoorelkaar heb ik een heel goede start kunnen maken. Ik heb me altijd gesteund gevoeld. Jullie zijn top bereikbaar als organisatie en blijven actueel, houden ons scherp. Ik denk dat wij daarmee een instrument hebben voor inwoners en organisaties waar we heel veel aan hebben.

De resultaten? We hebben een veel groter bereik, we maken veel meer matches, meer vrijwilligers vinden een plek en veel meer organisaties en inwoners kunnen hun vraag invullen.

 

Mariëlle Voermans
Gemeente Eersel en Steunpunt vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar

Digitaal als het kan, zodat het persoonlijk kan blijven

 

We gebruiken Oosterhoutvoorelkaar.nl om iedereen te inspireren om vrijwilligerswerk te doen of om je buren te helpen. Door iedereen die het zelf kan te faciliteren, houden wij tijd over voor iedereen die dat niet kan. Zo kunnen we én meer matches maken, én meer kwaliteit in ons welzijnswerk bieden.

 

Debby Fransen
Surplus Welzijn

Eigentijds platform voor inwoners die iets willen doen voor of met elkaar

Met MiddenDrenthevoorelkaar hebben we een eigentijds platform voor inwoners die iets willen doen voor elkaar of met elkaar. Altijd een actueel overzicht van vraag en aanbod, gepresenteerd op uitnodigende manier. Een handige tool voor het leggen van nieuwe verbindingen. Ook maken wij dankbaar gebruik van de communicatiemiddelen die NLvoorelkaar beschikbaar stelt.

Ruth Kleinhuis
Consulent Servicepunt Vrijwilligerswerk / Consulent Participatie Welzijnswerk MD

Al 7 jaar fijn samen werken

We werken al ruim 7 jaar samen aan Vughtvoorelkaar en het is nog steeds heel fijn. De marketingcampagnes vind ik het leukst. Het is leuk om mensen enthousiast te maken voor vrijwillige inzet, om iets te doen voor die ander. Omdat je samen met anderen hetzelfde concept uitrolt (en aanpast waar je wil) kun sparren waar nodig. Ze hebben een goed gevolg en niet onbelangrijk, het is heel praktisch en makkelijk voor onszelf om ze neer te zetten.

Het mooiste resultaat dat we behaald hebben is dat we een jongere doelgroep bereiken en activeren. De doelgroep 25-40 jaar werd voorheen bijna niet bereikt en nu is het juist de groep die het platform het meest gebruikt. Waar ik ook heel blij van werd is het makkelijk matchen. Je blijft er tussenuit als vrijwilligerscentrale, de vrijwilliger heeft meteen direct met de organisatie contact. Dat gaat heel goed en scheelt ons tijd.

Wat onze samenwerking bijzonder maakt is dat op het moment dat je aangeeft dat je dingen anders wil, er echt gekeken wordt naar de mogelijkheid om dat te kunnen doen. Er wordt ook duidelijk uitgelegd als het niet kan. Doordat je je kritische kant mag laten zien word het eigenlijk steeds beter en maak je met elkaar een goed werkend platform!

Ancke Sikkers
Welzijn Vught

De websitebezoeken schieten de lucht in

Het gaat goed met Westlandvoorelkaar! De inwoners van het Westland weten het platform te vinden. Het is dan ook heel toegankelijk, ook voor organisaties. Er is voor ieder wat wils en het aanbod is ook groot en divers. Doordat alle processen allemaal zo lekker automatisch gaat, neemt het mij veel werk uit handen.

De samenwerking met NLvoorelkaar vind ik fijn. Voor alles is iemand bereikbaar en ook bereid om mee te denken. Je krijgt een complete Toolbox met compleet uitgeschreven draaiboeken, marketingcampagnes, handleidingen. Je kan het zo gek niet bedenken, het staat klaar of het is er voor je en het is helder.

Het meest blij ben ik met de uitgewerkte campagne ‘Boosts’ die je zo kan overnemen: de landingspagina’s, social media postst, persbericht en meer. Je hoeft ze alleen maar aan te passen naar hoe jij op je eigen platform communiceert en daar ga je. Je ziet het ook echt in de resultaten: de hulpvragen vliegen de lucht in, het aantal websitebezoeken vliegt de lucht in.

 

 

Claudin Knoefmann
Vitis Welzijn

Tien keer meer matches

NLvoorelkaar biedt een uitstekend online platform, waardoor onze matches in een paar jaar tijd vertienvoudigd zijn! We hebben zowel onze vrijwilligerscentrale met vacaturebank bij hen ondergebracht, als het BUUV initiatief voor burenhulp.

 

Linda Wegman
VWC Haarlem

Met gelijke middelen, meer impact

We bereiken met Amstelveenvoorelkaar én Aalsmeervoorelkaar veel meer impact, terwijl onze middelen gelijk zijn gebleven. Sinds 2014 werken we al met veel plezier samen aan de toekomst van vrijwillige inzet.

 

Frans Huissen
Directeur vrijwilligerscentrale Amstelland (t/m 2021)

De expertise, ervaring en focus gaf de doorslag

We hebben meerdere bedrijven bezocht, bekeken en gesprekken mee gevoerd. We hebben ook bedacht dat we misschien moeten we een eigen site bouwen. Maar we hebben toch voor NLvoorelkaar gekozen.

De doorslag gaf dat zij uiteindelijk het grootste platform zijn met de meeste lokale partners zijn. Ook zijn ze altijd aan doorontwikkelen op dit thema.

We merken ook de waarde van de community. Als ik onze impact adviseur bijvoorbeeld een vraag stel, dan zegt ze “oooh maar neem even contact op met die en die”. Iedereen die je vervolgens mailt of belt zegt “o ja tuurlijk kunnen we even meeten of bellen, ja hoor, ik help je wel even op weg”. Dat is echt zo fijn!

 

Aranka Verheugd
VMCA Almere

Altijd helemaal up to date en veilig én meer impact

We kozen voor dit systeem omdat we zagen dat NLvoorelkaar heel erg aansluit op de ontwikkelingen in het vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld op de motivatie en behoefte van vrijwilligers: op de passie, de hobby, de tijd die iemand heeft. Maar ook het gebruiken maken van social media en het interactief zijn van het platform.

Dat werkt ook waargemaakt met Loonopzandvoorelkaar.nl. We zien nu matches die we anders waarschijnlijk niet gehad hebben. Op het platform komt alles bij elkaar, ook verenigingen en organisaties gaan hier graag naar toe om te zoeken!

Wat ik het meest fijn vindt? De communicatiecampagnes die elk keer klaarstaan en dat ik ontzorgt wordt. NLvoorelkaar volgt alle ontwikkelingen en trends dus ik hoef me geen zorgen te maken of het goed zit met de privacy/AVG, de matching die goed werkt etc. Je profiteert mee van alle ontwikkelingen die NLvoorelkaar volgt en waar ze telkens vliegensvlug op inspelen.

Petra van Tilborg
Gemeente Loon op Zand

Miljoenen uren inzet voor Rotterdam

Zorgzaam010 is het platform voor effectieve samenwerking waar iedereen met een hart voor de stad zijn zorgen en vragen kwijt kan maar ook zijn aanbod kan doen. Het heeft zich bewezen met duizenden matches en miljoenen uren vrijwillige inzet voor Rotterdam.

 

Michiel Grauss
Wethouder Rotterdam (2018-2022)

Hier zijn we trots op

🧡100% betrokken

Samen kom je verder. We blijven ook na lancering nauw in contact en wisselen kennis en ervaring uit. Zo maak jij makkelijk meer impact, en kunnen wij onze diensten continue blijven verbeteren.

🚀Helemaal ontzorgd

Van automatische activatie processen tot kant-en-klare campagnes, templates en dashboards. Alles zodat jij je kunt focussen op wat er echt nodig is.

🏆Gegarandeerd resultaat

Uitgedacht in 2011 en sindsdien geoptimaliseerd met maar 1 doel: meer en betere matches en daarmee sociale impact maken. Dat gaat je 2 tot wel 10x zoveel matches opleveren!

Best practices

VrijwilligersTilburg | ContourdeTwern

VrijwilligersTilburg is een bekende naam in Tilburg. De succesvolle vrijwilligerscentrale zocht een nieuw platform waar inwoners van gemeente Tilburg zelf mee aan de slag konden. De keuze viel op een platform van NLvoorelkaar vanwege de eenvoud van gebruik.

 ❝Maak participatie makkelijk. Daarom hebben we voor onze inwoners én onszelf gekozen voor dit platform ❝
– Marco Kiezenberg | Directeur ContourdeTwern

Het resultaat:

✅ Een platform in eigen look & feel binnen 2 maanden
✅ Geïntegreerde vrijwilligersvacaturebank, burenhulp én academie
✅ Meer matches met minder mankracht

Young Impact MDT

YoungImpact is de grootste jongerenbeweging van Nederland die écht impact maakt. Hun scholenprogramma inspireert en activeert jaarlijks tienduizenden jongeren en wordt gebruikt in diverse MDT projecten, op MBO en in het speciaal onderwijs.

Het Young Impact MDT platform koppelt jongeren uit het programma aan laagdrempelig vrijwilligerswerk.

Het resultaat:

✅ Elke school heeft zijn eigen impact omgeving
✅ Directe activatie van jongeren door matching aan concrete activiteiten
✅ Meer en duurzamere impact

YoungCapital | youngcapital.nlvoorelkaar.nl

Je moet het maar durven: als grootste jongeren uitzendbureau van Nederland jongeren niet alleen aan betaald werk helpen, maar ook aan een onbetaalde job. Maar lef ontbreekt bij YoungCapital nooit. En dus richten ze hun eigen actieplatform voor jongeren op inclusief API koppeling. Hiermee wordt alle jongeren bij het inschrijven op YoungCapital.nl gevraagd of ze hun talent óók voor de samenleving willen inzetten en direct doorgematcht bij een ‘ja’.

Op het YoungCapital actieplatform gaat fun & doing good hand in hand:

👾Gamification technieken zoals een impact test matchen het talent van jongeren direct aan passende vrijwilligersactiviteiten.
Challenges zorgen ervoor dat je al in 1 minuut iets goeds kunt doen voor de wereld.
🥇Activaties die helemaal bij de YoungCapital missie ‘voor jongeren, door jongeren’ passen voor werknemers van YoungCapital, zoals een sollicitatietraining voor kansarme jongeren, een bokssessie of pauzeplogsessie.

Het resultaat: al meer dan 345.000 uur doing good!

GLOW UP! Rotterdam

Het gratis GLOW UP! programma helpt Rotterdamse jongeren om het verschil te maken, zich te ontwikkelen en aan de toekomst te werken!

Met een intensief trainingsprogramma, persoonlijke coaching en de kans om bij diverse sociale of duurzame impact-projecten en impact-organisaties werkervaring op te doen empowered GLOW UP! alle Rotterdamse jongeren.

We werken graag mee aan deze powerhouse:

⚡Door het verzorgen van divers aanbod in sociale impact-projecten
⚡Koppelen via API verbinding van alle vrijwillige activiteiten
⚡Maken van de impact matches

Zorgzaam010 | Rotterdam

“Zorgzaam010 is het platform voor effectieve samenwerking waar iedereen met een hart voor de stad zijn zorgen en vragen kwijt kan maar ook zijn aanbod kan doen. Het heeft zich bewezen met duizenden matches en miljoenen uren vrijwillige inzet voor Rotterdam”


– Michiel Grauss | Wethouder Armoedebestrijding, Schuldenaanpak en Informele Zorg bij Gemeente Rotterdam 2018-2022

Sinds 2017 vernieuwen we vrijwillige inzet in gemeente Rotterdam met het platform Zorgzaam010. Als trotse partner van de gemeenten krijgen we de ruimte om volop te experimenteren met het bereiken, activeren en mobiliseren van elke ‘Rotterdammert’. Van nieuwe platformfeatures tot onweerstaanbare campagnes met bedrijven, Rotterdam is met Zorgzaam010 onze lievelingsspeeltuin.

👉Benieuwd naar onze inzichten? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer!

Meppelvoorelkaar | Welzijn Mensen Werk

Meppelvoorelkaar is ontstaan als burgerinitiatief, opgepakt door actieve wijkraden en vervolgens met behulp van Welzijn Mensenwerk gerealiseerd in 2017.

Deze bijzondere samenwerking van en voor Meppelaars kent een aantal bijzondere succesfactoren:

✅ Verbinden en matchen op buurt- en wijkniveau
✅ Ontzorgt worden op de ‘moetjes’ (AVG, techniek, data)
✅ Gemiddeld 900 matches per jaar

Vrijwillig Traineeship Westland

Elke dag is een nieuwe kans om jezelf en de wereld een stukje mooier te maken, aldus Vrijwillig Traineeship Westland. In dit MDT programma kunnen jongeren tussen de 16 en 27 jaar nieuwe mensen leren kennen, zich ontwikkelen en natuurlijk: goed doen.

Het Vrijwillig Traineeship programma is al voor de 2e keer verlengt wegens succes.

Wat maakt dit MDT programma zo’n succes:

✅ Slimme integratie met Westlandvoorelkaar: werving én koppeling met vrijwilligerswerk (en daardoor kostenbesparing)
✅ Uniek samenwerkingsverband tussen 8 regio’s waardoor heel veel kennis en kunde gedeeld wordt.
✅ Speelt in op ieders kracht: van de jongere, de lokale vrijwilligersorganisatie, vrijwilligerscentrale en online

Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving

Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC) is hét centrale punt in Haarlem en omstreken voor vrijwilligerswerk. Ze verbinden mensen en organisaties door het matchen van vraag en aanbod van vrijwilligerswerk.

Daarnaast adviseren en ondersteunt VWC organisaties bij een professionele aanpak van vrijwillige inzet.

Door alle functionaliteiten te gebruiken, haalt VWC het maximale resultaat uit onze tooling:

✅ Vrijwilligersvacaturebank
✅ Talentenbank
✅ Academie met eigen én extern scholingsaanbod
✅ MDT
✅ Impact challenges
✅ Eigen projecten

PSV | PSVVOORELKAAR

Tijdens de eerste coronagolf stonden overal in de samenleving mensen voor elkaar klaar. Die wens was ook sterk hoorbaar in de voetbalcommunity van PSV.

De hashtag #westandtogether was er al, een corona actieplatform volgde na een belletje met ons een paar uur later.

Op het actieplatform van PSV:

✅ Kunnen mensen veilig hulp vragen in hun eigen community
✅ Kunnen mensen makkelijk hulp aanbieden
✅ Kan PSV hun maatschappelijke projecten uitlichten, zoals de PSV bellijn en de 3 pijlers van hun coronabeleid (blijf fit, blijf thuis en blijf betrokken)

Vughtvoorelkaar | Welzijn Vught & Farent

WelzijnVught zette in 2014 de trend door als één van de eerste welzijnsorganisaties te investeren in een platform voor vrijwillige inzet. Een revolutionair idee: inwoners faciliteren om het met elkaar, voor elkaar te regelen!

En het succes van Vughtvoorelkaar bewijst hun innoverende visie:

✅ Jongere vrijwilligers
✅ Zelfredzame maatschappelijke organisaties
✅ Meer dan 15.000 uur inzet gerealiseerd

“Een van de mooiste resultaten vind ik dat we echt een jongere doelgroep hebben binnengehaald. Het leukst vind ik de campagnes, die zijn zo handig en je wordt er echt vrolijk van”

– Ancke Sikkers | WelzijnVught

Alle partners

Partners met een lokaal platform

Inmiddels is er in meer dan 65 gemeenten een platform uit onze impact familie actief om meer vrijwillige inzet te realiseren:

Impact partners

Deze toppers helpen ons om meer impact te maken, met hun eigen kracht, talent en netwerk: