Heb jij het in je om kansen uit je netwerk te halen en deze in samenwerking met collega’s om te zetten in succesvolle projecten? En zie je het als extra uitdaging verschillende werkvelden met elkaar te verbinden en versterken? Kom dan écht impact maken met jouw netwerk- en communicatieskills en zet ze in om ons unieke platform voor vrijwillige inzet te laten groeien en zo voor 1 miljoen mensen het verschil te maken!

Over Social Care Network

Social Care Network is in 2011 gestart vanuit de gedachte: “Als iedereen iets voor een ander doet, zijn we allemaal geholpen”. Geïnspireerd door dé marktplaats van Nederland, is ons landelijke platform NLvoorelkaar inmiddels uitgegroeid tot het grootste vraag- en aanbod platform in Nederland én uniek in Europa.

Onze oplossing is er voor iedereen die impact wil maken, of die iets nodig heeft (van lokale stichting of internationaal goed doel tot particulieren).  Iedereen dus, want wij geloven dat iedereen met zijn tijd of talent het verschil kan maken. Van een uurtje ploggen, een boodschapje doen voor de oude dame op de hoek tot vrijwilligerswerk in de sport-, cultuur- of natuursector. Elke 2 minuten maken we met een match twee mensen blij, want van een goede do-good match word je natuurlijk zelf ook blij!

Naast NLvoorelkaar hebben we inmiddels meer dan 60 klanten met hun eigen platform op maat, bijvoorbeeld gemeenten als Rotterdam (www.zorgzaam010.nl) of bedrijven als Young Capital en de Volksbank. We helpen onze klanten met het realiseren van positieve sociale impact op allerlei maatschappelijke challenges door het implementeren van een eigen platform (SAAS-model). Met dit platform als de basis, realiseren we veel extra impact door een combinatie van implementatie-advies, begeleiding en training, datadashboards, verrassende activatiecampagnes en landelijke (TV) campagnes.

We ontwikkelen (bijna) alles in-house, dus dat betekent een super divers, dynamisch en interessant team. Wat we gemeen hebben is dat we elke dag vol passie, trots en energie werken aan onze missie om in 2025 1.000.000 mensen gematched te hebben aan social impact. In Nederland én over de grens. Behoorlijke BHAG, maar met inmiddels 600.000 matches op de teller (goed voor 16 miljoen uur vrijwillige inzet!), continue groeiversnelling, innovatie en hopelijk jouw hulp is die moonshot ineens binnen handbereik.

Over de rol

Je zet jouw netwerk-kwaliteiten in om mooie commerciële projecten in de wacht te slepen en deze te realiseren voor én met onze klanten. Deze klanten zijn maatschappelijke organisaties/goede doelen, commerciële bedrijven met een doing-good missie (CSR/ MVO) en gemeenten. Ons platform en het netwerk dat hier actief gebruik van maakt, vormen de schakel en mogelijke oplossing waar ze allemaal naar op zoek zijn:

  • Onze oplossingen kunnen ingezet worden om medewerkers te enthousiasmeren om zich (onder werktijd) in te zetten voor de maatschappij;
  • Ons bereik en onze kennis en ervaring om diverse doelgroepen te mobiliseren, zoals campagnes (met partners) maar ook het voorgaande punt, helpen het tekort aan vrijwilligers te verkleinen;
  • Onze handige data-dashboards en -monitoring maken de resultaten inzichtelijk voor (CSR) rapportages en stellen ons in staat om bij te sturen zodat we maximale sociale impact kunnen realiseren.

Je hebt intensief contact met de diverse disciplines binnen ons team én met externe contacten. Als netwerker pur sang heb je plezier in het aangaan- en onderhouden van relatienetwerken. En je weet marktkansen te signaleren en te verzilveren. Als inhoudelijke bagage neem je ervaring met data-analyses mee, maar ook marketing- en communicatieskills en een hands-on mentaliteit. 

We zijn een flexibel team dus horen graag waar jouw hart, ervaring en ontwikkeling ligt. Drive is belangrijker dan ervaring! Als wij aan jou denken, dan denken wij aan de volgende eigenschappen:  

        Je bent thuis in een klein team, met gevoel voor verantwoordelijkheid.
        Je krijgt energie van het leggen van verbindingen tussen diverse partijen.
        Je bent een zelfstarter met ondernemersgeest en creativiteit.
        Focus op kwaliteit, resultaat en natuurlijk (sociale) impact.
        Je hebt genoeg ervaring om te weten dat er nog veel te leren valt.
        (Vak)Volwassen werk- en denkniveau en veel zin om te leren.
–        ‘If it doesn’t go right, go left’ mindset.

Het is een pré als je de non-profit en gemeentesector al een beetje kent. 

Wat we jou te bieden hebben

Wij bieden jou een baan waarin je echt impact kunt realiseren. Je krijgt de vrijheid om te werken waar je wilt en je werktijden zelf in te delen, al is een beetje overlap met je doelgroep, die vaak tussen de standaard kantoortijden bereikbaar is, wel handig. En net zoals ons motto ‘helpen maakt je happy’, zorgen we ervoor dat je zelf ook ‘happy’ wordt. Zo zorgen we voor lekkere lunch, fijne werkruimte, begeleiding (en budget) om jezelf te ontwikkelen, een (zeer) ruime pensioenvoorziening, reiskostenvergoeding, een salaris dat afhankelijk van ervaring, leeftijd en opleiding ligt tussen de €.2.900,- en €4.000,- o.b.v. voltijds (40 uur) en een bonusregeling. 

Solliciteren

Ben je nog steeds enthousiast? Stuur ons dan een berichtje via hr@nlvoorelkaar.nl en vertel ons waar jij enthousiast van wordt, wie jij bent, jouw ideeën, ervaring en talent. We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.