Inspiratie

VRIJWILLIGERSWERK DOEN TIJDENS KERST OF DE FEESTDAGEN ?

Rond de feestdagen kunnen eenzame gevoelens extra sterk zijn. Zorg voor een beetje extra gezelligheid, warmte en licht in iemands leven met deze feestelijke vrijwilligerswerk acties en activiteiten. Jouw hulp is heel erg welkom!

5x doe goed op of rondom
de feestdagen

koken met kerst

VRIJWILLIGERSWERK OP 1E OF 2E KERSTDAG

Doe iets speciaals op 1e of 2e kerstdag! Heb jij een stoel vrij? Kook je graag extra veel? Breng je de middag liever actief door met muziek, een wandeling of iets kerstigs voor anderen betekenen? We hebben de activiteiten verzameld waarbij je zelf of samen met je naasten iets moois betekent op 1e of 2e kerstdag:

BEKIJK ALLES

 

koken met kerst

LEKKER KOKEN EN BAKKEN

Samen kerstkoekjes maken, een speciaal feestdagen diner of andere ‘lekkere’ activiteiten voor mensen die in deze donkere weken wel een snufje gezelligheid kunnen gebruiken. Ontdek waar je rondom de feestdagen én erna als vrijwilliger het verschil maakt met jouw skills.

BEKIJK VRIJWILLIGERSWERK

Tip: samen is leuker dus nodig je naasten uit om mee te doen!

 

 

kerst creativiteit

GEZELLIGE KERSTACTIVITEITEN

Van kerstversiering ophangen tot stukjes maken, kerstkaartjes versieren of helpen op een gezellige kerstmarkt of bij een heuse kerstshow. Je brengt figuurlijk én letterlijk licht en sfeer in deze donkere weken rondom kerst. Help je ook een middagje mee?

BEKIJK VRIJWILLIGERSWERK

kaartje schrijven

Kerstkaartje voor eenzame ouderen

“Schrijf een (of meer) kaartjes voor eenzame ouderen. Makkelijker iets moois doen rondom de feestdagen kan bijna niet! NLvoorelkaar zorgt dat ze goed terechtkomen.”

LEES MEER >

kerst creativiteit

GEZELLIG MAATJE

Een luisterend oor, winterse wandeling, samen naar een kerstactiviteit, een beetje afleiding. In de donkere weken van het jaar rondom de feestdagen kun je als maatje extra veel betekenen voor mensen met gevoelens van eenzaamheid.

ONTDEK VOOR WIE JE IETS KUNT DOEN

Geschreven door:

Anne van Roosmalen
Impact advies & Marketing

Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder