Wereldwijd succesvol programma voor social change nu ook in Nederland.

NLvoorelkaar lanceert Young Impact: een beweging van jongeren die in actie komen en samen de wereld veranderen. Inmiddels heeft dit programma wereldwijd geleid tot een beweging van meer dan twee miljoen jonge actieve en sociaal betrokken wereldburgers. Het initiatief is afkomstig uit Canada, Amerika en Engeland en is bekend onder de naam WE Day. Jaarlijks organiseren zij scholenprogramma’s gevolgd door waanzinnige stadionevenementen met sprekers als Richard Branson, Malala en Kofi Annan waar scholieren hun kaartje niet voor kopen, maar voor verdienen.

 NLvoorelkaar start dit initiatief nu ook in Nederland onder de naam Young Impact. Met steun van Dolores Leeuwin, prinses Laurentien van Oranje-Nassau en Willemijn Verloop wordt dit wereldwijd succesvolle programma voor social change gelanceerd. Scholen kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het gratis scholenprogramma dat voorafgaat aan het evenement. “Dit initiatief zal een positieve impact hebben op de Nederlandse samenleving als geheel”, stelt oprichter Patrick Anthonissen van NLvoorelkaar.

 Een voorbeeld voor ons allemaal
Richard Branson, oprichter van Virgin Group en supporter van WE Day: “‘Wat er met WE Day bereikt wordt, is echt opmerkelijk. Een hele generatie van jonge mensen wordt geïnspireerd en geactiveerd om een verschil te maken en is zo een voorbeeld voor ons allemaal.” Dit verschil gaat Young Impact ook maken in Nederland. Met een revolutionair scholenprogramma en afsluitend evenement boort Young Impact het talent en de empathie van jongeren aan en geeft hen de handvatten om de problemen aan te pakken die zij belangrijk vinden, groot of klein, landelijk of lokaal. Dat kan een beach clean-up zijn, een pop-up buurtcafé voor mensen die veel alleen zijn of een klimaatmars.

Jongeren komen zelf in actie
Young Impact gelooft in de kracht van jongeren nú en streeft naar een beweging van positieve verandering en optimisme hier in Nederland. Of het nu gaat om ouderenzorg of milieu, door Young Impact kunnen jongeren een enorme positieve invloed hebben op de Nederlandse samenleving. Jaydee Lunes, een van de jongeren die betrokken is bij Young Impact zegt: “Ik weet zeker dat jongeren graag iets willen bijdragen aan de maatschappij en nog liever dan dat: verandering willen brengen! Maar waar veel jongeren tegenaan lopen is dat ze vaak niet weten hoe en dat maakt de drempel om iets te doen vaak erg hoog. Young Impact gaat daar verandering in brengen.”

Gratis scholenprogramma
Het scholenprogramma start in januari 2017 en omvat professionele begeleiding, een kickoff, workshops, digilessen en een waanzinnig afsluitend evenement in mei 2017 voor alle scholieren in Nederland, die door dit project een verschil hebben gemaakt in hun omgeving. Young Impact kan ingezet worden als aanvulling op bestaande projecten waar scholen en leerlingen zich voor inzetten. Aanmelden kan op www.youngimpact.nl/scholen. Jongeren en andere geïnteresseerden kunnen zich aansluiten op Facebook en Instagram.

 We doen het samen
NLvoorelkaar, de grootste online community van Nederlanders die iets voor een ander willen doen, doet dit niet alleen. Het programma wordt mede ontworpen en uitgerold door een Jongerenraad. Het Oranje Fonds en The Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien van Oranje-Nassau zijn partner van Young Impact. Daarnaast ondersteunen o.a. presentatrice Dolores Leeuwin, hoogleraar vrijwilligerswerk Lucas Meijs en social entrepreneur Willemijn Verloop het initiatief.

Geïnspireerd op WE Day

Young Impact sluit aan bij het internationaal succesvolle WE Day dat is opgericht door Marc en Craig Kielburger. Deze beweging heeft in Canada, de Verenigde Staten en Engeland al meer dan twee miljoen jongeren geactiveerd tot sociale en actieve wereldburgers. WE Day wordt o.a. gesteund door Richard Branson, Malala en Kofi Annan. 80% doet na afloop van het scholenprogramma meer dan 150 uur vrijwilligerswerk per jaar en 90% van de leraren geeft aan dat de cultuur op de school is verbeterd door WE Day.

Persbericht NLvoorelkaar – 9 maart 2016

Geschreven door:

Anne van Roosmalen
Impact advies & Marketing

Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder