zomer ansichtkaart Oosterhout

Zomerse groet uit Oosterhout: www.oosterhoutvoorelkaar.nl

Breda, 20 juli 2015 – NLvoorelkaar.nl, de website die vraag en aanbod verbindt in heel Nederland, waarschuwt tegen vereenzaming van ouderen en vooral in de zomer. Om ouderen in Nederland te steunen, is er deze zomer per ansichtkaart een actie opgezet om elkaar te helpen.

Eenzaamheid

1 op de 5 ouderen in Nederland* is eenzaam. Vooral in de zomer wanneer familie en bekenden op vakantie zijn.  “Wat zij zoeken? Gewoon een kop koffie buiten de deur, een praatje of juist een praktisch klusje zoals boodschappen doen. Niets bijzonders, maar wel heel belangrijk voor de kwaliteit van leven” aldus Anne van Roosmalen, projectmanager NLvoorelkaar.nl. “Sommige ouderen krijgen maar 1x per maand bezoek. Er is niemand die extra let op hun gezondheid. Boodschappen halen is soms al lastig. Dat is schrijnend en willen wij anders”.

Verbinden via NLvoorelkaar.nl                                 

NLvoorelkaar.nl steunt eenzame ouderen door hen te verbinden aan buurtgenoten. Of aan elkaar. Want, zoals medeoprichter Patrick Anthonissen aangeeft: “De website verbindt vraag en aanbod met elkaar. Maar ook vrager en vrager. Want mensen komen er op NLvoorelkaar.nl vaak achter dat zij zelf ook veel te bieden hebben. Eenzame ouderen kunnen elkaar bijvoorbeeld opzoeken. Een buurtgenoot met auto kan vaak gemakkelijk het vervoer verzorgen.”

Oproep per ansichtkaart

Met de ansichtkaart, die deze zomer wordt verspreid, wil NLvoorelkaar heel Nederland oproepen om aan de eenzame ouderen in de buurt te denken en hun talenten in te zetten via NLvoorelkaar of een van de lokale labels. “Help door het geven van je tijd, je hart of je handen. Bijvoorbeeld even helpen met boodschappen doen, een praatje maken of het gras maaien. Samen steunen we onze eenzame ouderen” volgens Van Roosmalen. Aanmelden kan gratis op www.nlvoorelkaar.nl waar ook te zien is of er een lokaal label actief is. Ook iedereen die hulp nodig heeft is uiteraard welkom hier een vraag te plaatsen.

*Bron: Nationale Ouderenfonds

 

Geschreven door:

Anne van Roosmalen
Impact advies & Marketing

Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder