Zin om een keer iets goeds te doen op een vrije vakantie- of weekenddag? Waarbij je heerlijk kunt genieten van de zon, mensen kunt leren kennen of een nieuwe stad ontdekken – en dat alles vrijblijvend voor 1x? Dit zijn de leukste activiteiten van augustus en september waarmee je een ander, de wereld én jezelf happy maakt!

1. Kok voor 1 dag

chef

Lekker eten, interessante mensen ontmoeten én iets goeds doen wat makkelijk in je agenda past: what’s not to like. Word vrijwillig kok voor 1 dag, bijvoorbeeld in:

Of neem een kijkje in de ruim 800 andere food-do-good activiteiten:

2. World cleanup day

Zaterdag 21 september ruimt de hele wereld (16o landen) op tijdens World Cleanup Day. In Nederland vinden op meer dan 360 plekken opruimacties tegen zwerfvuil plaats. Je kunt ook jouw eigen actie starten en je vrienden/familie/collega’s/buren uitnodigen om gezellig mee te doen. Meer info en aanmelden hier.

3. ‘Echtgenoot’ voor een dag

echtgenoot

Only in Amsterdam: ’trouw’ met een toerist voor een dag en doe samen een activiteit die positief bijdraagt aan de stad. Een unieke beleving, nieuwe connectie in het buitenland én do good actie in één. Je trouwt op oproepbasis dus je kunt het zelf inplannen. Aanmelden kan hier.

Wel zin in romantiek maar nog niet klaar voor het huwelijk? Ga stijldansen met ouderen op 15 augustus in Rotterdam, samen naar de bioscoop (heel Nederland) of wordt schipper op een (huwelijks?)bootje. En er zijn nog ruim 450 inloopactiviteiten die je kunt doen deze maand:

4. Run for Kika

21 en 22 september heeft Kika jouw hulp nodig in Eindhoven. Van evenement organisatie tot creatief schminken, water uitdelen en de renners aanmoedigen: alle hulp is welkom. Je kunt ook zelf meerennen (5k, 10k of kinderafstand). Zo draag je bij aan het doel van KiKa: 95% genezing van kinderen met kanker.

Inschrijven kan hier.

5. Wensen vervullen

fairy

Vleugels krijg je er niet van, maar wensen vervullen geeft je wél het gevoel dat je kunt vliegen. Je kunt in augustus en september wensen vervullen met:

Meer vrijwilligerswerk

Er is nog veel meer tofs te beleven waar je impact mee kunt maken. Neem een kijkje op NLvoorelkaar voor een compleet overzicht van ál het vrijwilligerswerk in Nederland. Er zijn meer dan 22.000 activiteiten te doen, dus altijd iets wat bij je past. Nog geen idee wat je wil doen? Ontdek wat bij jou past met deze do good test.

Geschreven door:

Anne van Roosmalen
Impact advies & Marketing

Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder