Vanaf 23 september 2020 moet elke website en app digitoegankelijk zijn. Zo wordt het voor miljoenen Nederlanders met een functiebeperking (zoals dyslectici, kleurenblinden, slechtzienden, blinden, slechthorende, doven en mensen met een cognitieve of motorische beperking) mogelijk om óók van jouw site of app gebruik te maken.
Tijd dus om hier mee aan de slag gaan! Maar wat houdt digitale toegankelijkheid precies in? Aan welk digitoegankelijkheidsniveau moet een vrijwilligersplatform, vrijwilligersvacaturebank of website in het sociale domein voldoen? Hoe check je waar je nu staat? Wanneer voldoe je precies? En hoe borg je de digitoegankelijkheid?
In dit whitepaper vind je een handig 5-stappenplan in normale taal waarmee je in no-time digitoegankelijk bent. De duidelijke checklists zijn gebaseerd op de website(s) van de overheid en W3. Die info is ironisch genoeg helemaal niet zo toegankelijk om te lezen, dat bleek wel toen we onze 65 platformen digitoegankelijk maakten ;-). Om jullie dezelfde uitdaging te besparen, delen we graag onze kennis in dit whitepaper.
Heel veel succes!