Hoera! De campagne van de Volksbank x NLvoorelkaar ‘Samen sterk voor vrijwilligerswerk’ heeft de bronzen SponsorRing award gewonnen!

Case en doel

De Volksbank sponsort vanuit hun ‘beter voor elkaar’ belofte het vrijwilligersplatform van NLvoorelkaar. Het is een van de manieren waarop de bank als maatschappelijke bank investeert in een beter Nederland. Met euro’s én met uurtjes. Zo worden de 3.5000 medewerkers van de Volksbank aangemoedigd zin – onder werktijd-  op een eigen impact platform van NLvoorelkaar in te zetten. Daarnaast werd heel Nederland geactiveert mee te doen door te laten zien hoe laagdrempelig en leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Uitgezonden commercial ‘Samen sterk voor vrijwilligerswerk’

Resultaat

De campagneperiode leidde tot de meeste impact ooit gemeten, met gemiddeld 60% meer matches ten opzichte van het jaar ervoor. In totaal leverden de samenwerking meer dan 72.000 extra uur vrijwillige inzet op, dat een maatschappelijke waarde van 1,5 miljoen vertegenwoordigd.

Wij houden van het creëren van een win-win bij onze samenwerkingen. Naast de uren impact:

  • Hebben wij veel geleerd over ATL campagnes, tell en sell tactieken, hyper lokale social ads- kortom onze marketing vaardigheden én woordenboek flink uitgebreid.
  • Is de naamsbekenheid van de Volksbank én het imago als betrokken bank flink gegroeid

En dat leverde die SponsorRing op. Aldus de jury: “Een uitstekende fit tussen beiden om het beter voor elkaar te krijgen. Goed ingespeeld op de tijdsgeest om ook een uurtje vrijwilligerswerk te kunnen doen, met indrukwekkende resultaten voor iedereen: NL(voorelkaar) én de Volksbank!”

Samenwerken?

Ben jij ook op zoek naar een impactvolle samenwerking? We vertellen je graag meer over alle mogelijkheden, neem gerust even contact met ons op.

Geschreven door:

Anne van Roosmalen
Impact advies & Marketing

Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder