2020 was een jaar om (nooit) te vergeten.

Het jaar waarin Corona niet alleen maar een biertje was, Positief niet alleen maar positief, Isolatie niet alleen iets was voor tussen de spouwmuren, de Jonge niet meer alleen met kaas geassocieerd werd en mondkapjes niet meer alleen bij doe-het-zelven nodig bleken.

Maar 2020 was ook het jaar waarin Nederland massaal voor elkaar klaar stond. Coronahulpinitiatieven verspreidden zich bijna sneller dan het virus, de pers omarmde alle hartverwarmende acties, nog nooit was de bereidheid om elkaar te helpen zo zichtbaar.

Dat deed ontzettend interessante dingen met zowel de hulpbehoefte als de behoefte om te helpen. Met dit trendrapport krijg je een overzicht van de ontwikkelingen het afgelopen jaar (hallo virtueel vrijwilligen!) en inzicht in de trends voor 2021. Met praktische tips en handvatten hoe je hier op in kunt spelen om zoveel mogelijk vrijwilligers te werven/ mensen te helpen.

De belangrijkste vrijwilligerswerk trends voor 2021

NLvoorelkaar onderzoekt samen met de Prof. dr. Lucas Meijs van de Erasmus Universiteit jaarlijks de nieuwste trends op het gebied van vrijwilligerswerk, vrijwillige inzet, zelfredzaamheid en eenzaamheid en uiteraard de rol van een online platform hierin. We combineren een big data analyse over meer dan 350.000 platformactiviteiten en een grootschalig vrijwilligersonderzoek (13.926 respondenten) zodat we voor jou de beste trends en inzichten kunnen selecteren. Handig om het komende jaar nóg meer vrijwilligers te werven, mensen te verbinden en te helpen.

De belangrijkste trends en inzichten voor 2021

  • Coronahulp: behoefte aan kletsers en klussers
  • Vrijwilligersvacatures worden opener & uitnodigender
  • Flexibiliteit (agenda, locatie, taken) wint aan terrein
  • Eenzaamheid wint ook aan terrein maar vrijwilligerswerk doen helpt
  • Jongeren willen de meeste impact maken in 2021
  • 11 dagen vrijwilligerswerk per vrijwilliger per jaar blijven onbenut
  • Omdenken wordt populairder en levert win-win op

Download het Trendrapport hieronder gratis en lees meer over de trends, inzichten én de vertaalslag naar de praktijk. Met praktische tips zodat je helemaal klaar bent voor het komende jaar!

Download het Trendrapport 2021

Geen zorgen - NLvoorelkaar is 100% AVG proof. We sturen je alleen het Trendrapport en gebruiken je gegevens verder niet.

Contact

Bruis je na het lezen van het rapport van de ideeën zoals wij? Of wekt het juist vragen op? Benieuwd hoe je met NLvoorelkaar de geschetste kansen kunt grijpen om meer vrijwillige inzet te realiseren?

Neem contact met ons op voor een kop koffie, demo of inspirerende sparsessie!

Geschreven door:

Anne van Roosmalen
Impact advies & Marketing

Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder