Wat zijn de nieuwste trends voor 2022? Met welke activiteiten bereik je nieuwe/jongere/meer vrijwilligers? Tijdens deze masterclass, opgenomen tijdens het MensenMakenNederland event van 28 maart neemt collega Wieke je mee in de nieuwste onderzoeksbevindingen.

Masterclass Trends en ontwikkelingen vrijwillige inzet 2022 toepassen

Inhoud masterclass

Deze masterclass is gebaseerd op het e-book Trends Vrijwillige Inzet 2022. Wieke deelt de belangrijkste trends, inzichten, stand van zaken en kansen rondom vrijwilligerswerk doen, vrijwilligers werven en hulp vragen (1:1). Zo blijkt bijvoorbeeld dat er in 2021 ruim 15 dagen per vrijwilliger onbenut bleef. Wie zijn deze mensen en hoe kun je hun talent mobiliseren? We houden het praktisch, want het doel van data en onderzoek is natuurlijk om er vervolgens ook iets aan te kunnen doen!

In het tweede deel van de sessie gaan we graag met elkaar in gesprek. Wat voor trends en ontwikkelingen zie jij op dit moment of in 2022? Wat herken je, en wat helemaal niet? Hoe speel jij hierop in? Wat is jouw beste voorbeeld, of grootste mislukking (want ook daar leren we veel van)?

Over Wieke

Deze masterclass wordt verzorgd door Wieke Oldenhof van NLvoorelkaar. Ze is Impact Adviseur en helpt 30 gemeenten, vrijwilligerscentrales en welzijnsorganisaties bij het vernieuwen van vrijwilligerswerk. Haar kennis over het implementeren van technische tools, opzetten van inspirerende campagnes en hoe je data inzichten inzet voor meer resultaat is een waardevolle toevoeging aan deze masterclass.

Geschreven door:

Anne van Roosmalen
Impact advies & Marketing

Best gelezen

E-book CSR Trends corporate volunteering 2024 [Free download]

Hoe kun je als bedrijf wezenlijk bijdragen, precies waar dat nodig is? Hoe doen anderen dat (CSR trends)? En wat...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2024 [Free download]

YES, hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk 2024. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek...
Lees verder

E-book Trends Vrijwillige Inzet 2023 [Free download]

Hij is er weer: het e-book met dé trends voor vrijwillige inzet 2023. Gebaseerd op het grootste vrijwilligersonderzoek van Europa,...
Lees verder